ПРЕЛАЗЕ НА ГАС: Пироћанци са председником Мишлен групе

В.Ћ.

понедељак, 23. 09. 2019. у 10:52

ПРЕЛАЗЕ НА ГАС: Пироћанци са председником Мишлен групе

Фото: Градска управа

Делегација Пирота, коју на Самиту о климатским променама у Њујорку предводи градоначелник Владан Васић, састала се са председником "Мишлен" групе Флорентом Менегсом
ДЕЛЕГАЦИЈА Пирота, коју на Самиту о климатским променама у Њујорку предводи градоначелник Владан Васић, састала се са председником "Мишлен" групе Флорентом Менегсом, првим човеком светске гумарске империје која има своју фабртику и у Србији, тачније у Пироту.


Како нам је казао градоначелник Васић, тема разговора била је побољшање услова животне средине у овом граду као и обострана иницијатива за гасификацију Пирота, односно компаније "Тигар тајерс", која је један од највећих извозника из Србије, док је међу Пироћанцима најпожељнији послодавац. Тим поводом је закључено да ће траса регионалног гасовода из Бугарске кроз Србију, која треба да буде завршена 2023. године и прикључење на њу, односно прелазак на гас као главни енерегент, значајно побољшати квалитет животне средине у Пироту.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пиротски "Тигар": Из опанака у радијалне пнеуматике

Недавно је из Градске Топлане у Пироту, саопштено да ће ова енергана већ за два месеца почети да користи гас умето мазута.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације