Депонија у Пријепољу поново у пламену

А. Ровчанин

недеља, 22. 09. 2019. у 19:15

Депонија у Пријепољу поново у пламену

Стањевине поново у пламену Фото: А. Ровчанин

Ватра је захватила део депоније који није био пресут земљом, након недавног пожара. Густ дим, ношен ветром, за кратко време стигао је до центра града

ПРИЈЕПОЉЕ - У недељу, у поподневним сатима поново је избио пожар на пријепољској депонији Стањевине који радници Комуналног предузећа и припадници Ватрогасно спасилачке јединице покушавају да угасе. Ватра је захватила део депоније који није био пресут земљом, након недавног пожара. Густ дим, ношен ветром, за кратко време стигао је до центра града.


Прочитајте још: ГОРИ НЕСАНИТАРНА ДЕПОНИЈА СТАЊЕВИНЕ: Дим се осећа у центру Пријепоља (ВИДЕО)


Према речима директора Јавног комуналног предузећа “Лим” Ениса Мемишаховића, ватра је уочена у недељу у поподневним сатима. Прво је горе део уз саму обалу реке Лим, а ватра се касније проширила на средишњи део где гори површински комунални отпад који је релативно скорије депонован, али није покривен слојем земље па је лако запаљив.


Прочитајте још: Због пожара на депонији уведена ванредна ситуација у делу општине Пријепоље


- Радници Комуналног предузеће покушавају уз помоћ цистерни да угасе пожар. Помоћ им пружају и пријепољски ватрогасци. Надамо се да ћемо успети да спречимо опасност већих размера и да неће доћи до паљења доњих слојева утабаног смећа – казао је Мемишаховић за пријепољски портал ПП Медиа.

Дим стигао и до центра града фото А. Ровчанин

У непосредној близини депоније налази се насеље Залуг које броји више хиљада становника, који су у неколико наврата протестовали плашећи се за своје здравље.

Иначе, Стањевине су последњи пут гореле почетком августа, када је ватрогасцима било потребно скоро 10 дана да се пожар угаси. Након тога, део депоније пресут је дебелим слојем земље, а на снизи је била и ванредна ситуација на делу оипштине који гравитира ка депонији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Патриота

22.09.2019. 20:43

Људи, та депонија гори непрекидно (ако изузмемо овај кратак период ове године) већ 15 ако не и више година!!!