ПАРАЋИН: Олдтајмер скуп, дечји карневал и Наташа Беквалац (ФОТО)

Зорана Рашић

21. 09. 2019. у 16:10

ПАРАЋИН: Олдтајмер скуп, дечји карневал и Наташа Беквалац (ФОТО)

Фото: З. Рашић

Љубитељи старовременских возила дошли из десет земаља, а на Дечјем карневалу је више од 600 деце. Вечерас концерт Наташе Беквалац
Параћин је данас вероватно најживљи град у Србији јер се одржава велика Међународна изложба олдтајмер возила, уз госте пристигле из десет држава и свих крајева Србије, а у центру града више од 600 малишана предшколског и школског узрастра продефиловали су градом у оквиру “Дечјег карневала”, а затим су се представили кратким сценским наступом, уз забавни програм који су за њих припремили кловнови и аниматори.

Увече се одржава велики концерт Наташе Беквалац, и то је трећи велики догађај данас, због којих ће, према процени организатора, Параћин посетити више хиљада људи.

Атрактивна олдтајмер возила почела су да пристижу од јутра, а плато код Споменика Бранку Крсмановићу, кеј и парк, били су крцати прелепим лепотанима у које су њихови власници уложили брдо пара да би их дотерали. Адвокат Игор Марјановић из Лесковца изложио је свој “кадилак”, модел из 1960 године.

Игор Марјановић - Фото: З. Рашић

- Купио сам га у Холандији пре седам година и платио 15.000 евра, а у рестаурацију сам уложио 50.000 свра. Тек 50 одсто посла сам урадио, има још доста детаља, али не жалим, то је мој хоби. Возим га редовно, може да развије 140 километара на сат, али препорука је 90. По једног старог “кадилака” средио сам за ћерку и сина, тако да их имам укупно три – прича Игор о својој пасији.

Прочитајте још: ДЕФИЛЕ ОЛДТАЈМЕРА: Краљев трофеј опет провозали Калемегданом

Олдтајмери - Фото: З. Рашић

По речима организатора скупа, председника АМК “Поморавље” Јефте Павловића, изложено је и више прелепо сређених модела “мерцедеса”, старих и по неколико деценија.

- Из Хрватске нам је дошло неколико “мерцедеса” и са нашим из Србије, имаћемо тридесетак модела ових возила који ће бити знак овогодишњег скупа, као што је то прошле године био “фића”. “Застава 750” и сада имамо десетак. Изложени су “тријумф” и “понти” стари између 50 и 80 година, а атракција је и “форд конзул” произведен 1958. Његов власник је Раде Алексић, који је њиме већ обилазио сличне изложбе у Хрватској и Београду – каже Павловић. Раде је, иначе, за свог љубимца добијао цену од 30.000 евра, али није желео да га прода.

Олдтајмери - Фото: З. Рашић

Програмом овог догађаја предвиђен је током поподнева организован одлазак олдтајмерима до Јагодине, уз полицијску пратњу, а затим повратак у Параћин.

У међувремену, у центру града до поподневних сати биће права дечја фешта и карневалска атмосфера, а организатор је Туристичка организација Параћина, која је уговорила и вечерашњи наступ Наташе Беквалац.

Фото: З. Рашић

За овај концерт влада огромно интересовање, па су очекује долазак више хиљада младих из околних градова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације