Булевар секретара МЗ: Асфалтирање улице „подигло прашину“

З. РАЈИЋ

21. 09. 2019. у 13:28

Булевар секретара МЗ: Асфалтирање улице „подигло прашину“

Ударна рупа у Сентелекијевој Фото З. Р.

Бура у Сивцу због асфалтирања Козарачке, улице у којој станује први човек села; Дамјановић: Одлуку о радовима нисам донео ја, већ Одељење за инвестиције

АКЦИЈА крпљења ударних рупа у Сивцу завршена је тако што су неке рупе, које су припремљене за санацију, остале непопуњене, а неочекивано је асфалтирана улица где живи секретар МЗ, што је изазвало буру негодовања међу мештанима. Козарачка улица, којом је нови асфалт стигао пред кућу првог човека села, на друштвеним мрежама је названа "Булевар Бобана Дамјановића". Иронично је констатовано како је та улица морала да буде асфалтирана, јер је "стварно прометна". Реч је о попречној улици на крају Новог Сивца, са леве и десне стране регионалног пута кроз главну сеоску улицу.

Члан Савета за безбедност саобраћаја општине Кула Дејан Алексић каже да је акцијом, која је трајала од јула до пред крај септембра, требало да буду закрпљене ударне рупе у свих седам насеља, а посао је обављен у Кули, Руском Крстуру, Крушчићу и Сивцу. Према његовим речима, 5.943.840 динара, издвојених из општинског буџета, није било довољно да се оштећења санирају и у Црвенки, Липару и Новој Црвенки. Житељи Сивца жале се да ударне рупе нису саниране у свим улицама, а у Савету за безбедност саобраћаја објашњавају да су оштећења на коловозима поправљена према приоритетима, које су одредиле месне заједнице.

Међутим, у Сивцу се догодило да путари у Сентелекијевој улици, која води ка економији ПП "Бачка", очисте две велике ударне рупе, катранишу их и припреме за пуњење, али су остале да зјапе, јер је понестало материјала. Тако сад ове рупе представљају још већу опасност него претходне. Становници Сентелекијеве, испред чијих су кућа ова оштећења, наводе да се већ више од две недеље, откако су путари отишли незавршеног посла, непрекидно чује како возила упадају у нове кратере. За то време је на другом крају села, у Козарачкој, заблистао нови асфалт.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Мења се Закон о порезу на додату вредност

Мештани не споре да је и у Козарачкој било ударних рупа, али истичу да има и горих улица у селу.

- Мој предлог је био да се асфалтира Улица Хајдук Вељка, али је уска, а извођач радова није имао малу машину која би могла да уђе и обави посао. Одлуку да се ради Козарачка нисам донео ја, него Одељење за инвестиције општине Кула - кратко је за "Новости" изјавио секретар МЗ Сивац Бобан Дамјановић.

Асфалтирање Козарачке улице

Фото Милета Сандић

Блажо Костић, руководилац Одељења за инвестиције, заштиту животне средине и енергетски менаџмент ОУ Кула, наглашава да је путна мрежа у општини врло лоша и да су коловози у свим улицама приоритет.

- Морали смо пресвући једну улицу асфалтом и решили смо да то буде Козарачка. Нећу да се бавим инсинуацијама, јер није Дамјановић једини који станује у тој улици. Могла је бити асфалтирана и нека друга улица и опет би неко питао зашто та, а не нека друга - рекао је Костић.


ЈЕДНИ БРАНЕ, ДРУГИ НАПАДАЈУ

ВИ како хоћете, али секретар МЗ Сивац оставио задужбину. Чудни су путеви... Бобанови. Мало село, пуно булевара. То су само неки од саркастичних коментара поводом асфалтирања Козарачке, али има и оних који бране Дамјановића. Тако је један Сивчанин написао: "Причајте шта хоћете, човек је доста урадио за своје село." Дамјановић је на функцији секретара МЗ од 2013.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sivcan

21.09.2019. 21:10

Zalosno je ko je prvi covek sela ,ali sta cemo.Njegova zadužbina je velika kao da je reč o Tesli.Sta je bitno uradio za selo- nista jer sve sto je radio radio je zarad sebe.Ne znam kako ce mu se ovo selo oduziti jedino da mu podigne spomenik.