ИЗГРАДЊА новог објекта величине близу 500 квадрата и вредности око 19 милиона динара требало би да да буде готова до краја године и тиме да олакша посао у Предшколској установи "Даница Јарамаз" у Kосовској Митровици.

Ово је најавио председник Привременог органа у овом граду Александар Спирић. Он је истакао да је у питању један од пројеката који ће бити изграђени у наредном периоду и подсетио да је на недавној седници Владе Србије одобрен додатни пакет мера помоћи.

- Не смемо да заборавимо све оне пројекте који се већ увелико реализују, као што је седам стамбених зграда, чији се завршетак радова очекује до краја октобра, и све оно што смо започели почетком године успешно реализујемо - рекао је Спирић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пожаревац: У вртиће и школе уложено око 1,8 милијарди динара

Задовољство због изградње нових предшколских установа и вртића исказала је и начелница школске управе Јасмина Дедић јер су оне, како је рекла, темељ образовања.

- На вама је само да васпитавате ту децу јер вам то и професија налаже. Ви сте заједно са њима темељ образовања и онако како их формирате они тако настављају свој даљи пут кроз школовање - рекла је Дедићева.

Захвалност на томе што, како је рекао, образују будућу интелектуалну елиту овог града, изнео је и потпредседник Српске листе Игор Симић, и подсетио да ће захваљујући фискалним реформама и запослени у овој установи добити веће плате.

- То показује да неко брине о вама и да жели да вам се захвали за све оно што радите за нашу децу, град и државу. Проширење капацитета оваквих установа нас радује, јер је то показатељ да имамо све већи број деце, што значи да ћемо имати бољу будућности - рекао је Симић.

фото И.Радуловић

Он је подсетио да је ово "део иницијативе председника Александра Вучића за реализацију 159 пројеката које финансира Влада Репубике Србије, а тренутно заједно са тим пројектима се на KиМ спроводи више од 360 пројеката".

- Наша држава је препознала да нам треба проширење и као што је обећано ових дана ће кренути са изградњом анекса нашег вртића и надам се да ћемо следеће године бити у прилици да се проширимо и примимо све заинтересоване који ће хтети да бораве код нас - рекла је директорка Предшколске установе "Даница Јарамаз" Горица Маринковић.


ВИШЕ ДЕЦЕ

ПОРАСТ броја деце у Kосовској Митровици је приметан из године у годину, а тренутно је у Дечјој установи "Даница Јарамаз" уписано 710 малишана, што је за 60 више него лане.


ТЕНДЕРСКА ПРОЦЕДУРА

ПРЕМА најавама из митровачког Привременог органа у току је тендерска процедура након које ће се већ почетком наредног месеца кренути са радовима на доградњи новог објекта који ће имати салу за физичке активности и нове модерно опремљене собе.