МУКЕ ПЕНЗИОНЕРА НА ПУТУ ЗА ПАРАЋИН: За шлеповање и поправку дао више од половине пензије

З. РАЈИЋ

четвртак, 19. 09. 2019. у 17:40

МУКЕ ПЕНЗИОНЕРА НА ПУТУ ЗА ПАРАЋИН: За шлеповање и поправку дао више од половине пензије

"Сто кец" стао, мајстори се овајдили Фото Лична архива

Врбашанину стао "Стојадин" код Врчина, а механичари му загорчали даље путовање

ПЕНЗИОНЕР Т. С. из Врбаса провео се ових дана као бос по трњу због квара на аутомобилу током путовања у Параћин. За шлеповање до сервиса и поправку "стојадина" дао је више од половине своје пензије. Мотор "сто кеца" изненада је стао код Врчина, а возач, са којим је путовала и његова супруга, изашао је из кола да погледа шта се десило.

- Док сам покушавао да откријем где је запело, појавио се други возач, који је питао треба ли помоћ. Одговорио сам потврдно, али ни он ништа није могао да уради, па ми је предложио да одвуче ауто до најближег сервиса - прича за "Новости" пензионер, који није ни слутио како ће бити "ошишан".

За шлеповање километар и по до сервиса, "друг на друму" наплатио му је 3.000 динара, "за потрошено гориво и услугу".

- У сервису су одмах утврдили да је проблем са ауспухом и кочионим системом. Скинули су средњи лонац ауспуха и наместили половни, а затим ставили цев од пола метра, коју су саставили са задњим лонцем. Заменили су и кочиони цилиндар на задњем левом точку. Разумем се у механику и знам да сав тај половни материјал, којим су сервисери отклонили дефект, не кошта више од 2.000 динара - каже возач "стојадина".

Прочитајте још - Не прихватамо монопол на шлепање

Утолико је више био шокиран кад му је речено да поправка квара кошта 12.000 динара.

- Ефективно су радили највише сат времена, а "празним ходовима" су стварали утисак да је квар већи него што јесте - огорчен је пензионер.

Он није добио ни рачун за плаћену поправку, а кад је чуо колико треба да плати, од муке, како каже, није имао снаге ни да проговори.

- Душа ме боли због преваре коју сам доживео. Сумњам чак и да је "шлепер", који ми је узео 3.000 динара, у дилу са сервисом. Механичари у сервису су за сат времена на туђој невољи зарадили као сезонци на њивама за десет дана "крвавог" рада - закључио је пензионер, који би желео да његов случај, ако је икако могуће, буде поука и упозорење другим возачима да избегавају похлепне сервисере.

Прочитајте још - За 2.000 динара добија се шлеповање до сервиса

МАЛИ КВАР, ВЕЛИКИ РАЧУН

МЛАДИ аутомеханичар из Врбаса Никола Р., који ради као помоћник у једном ауто-сервису, потврђује да је Т. С. платио превелик цех за релативно мали квар.

- Кад се мења лонац ауспуха, мајстор у сервису углавном наплати само цену тог дела, а замену уради гратис, јер је то једноставна операција, са одвртањем пар шрафова, што може да обави и сама муштерија - закључује Никола.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације