У ЕКСПЛОЗИЈИ гаса у уторак по подне, приликом уличних радова на гасној инсталацији у Новим Козарцима код Кикинде, повређени су Славко Т. (48) из Мокрина, радник "Србијагаса", и Александар М. (25) из Кикинде, радник фирме "Ревност".

Како сазнајемо, Славко Т. задобио је опекотине првог и другог степена, повреде има по лицу, рукама и ногама, и по указаној помоћи у кикиндској болници пребачен је у Ургентни центар у Новом Саду. Александар М. задобио је опекотине по рукама и ногама и задржан је у кикиндској болници.

- Пацијент С. Т. после комплетне дијагностике и хируршког лечења, примљен је на Одељење интензивне неге - саопштио је у среду Синиша Кнежевић, пи-ар КЦВ.

Несрећа се догодила у уторак, око 14.40, приликом радова на гасној мрежи у Улици ослобођења. Према незваничним сазнањима, двојица радника радила су на измештању вертикалне гасне цеви, а до несреће је дошло због необучености.

Прочитајте још: Радник погинуо у експлозији

- Требало је да изместе део цеви која иде од уличне мреже до гасног сета на приватној кући. Међутим, гас нису испустили пре него што су засекли цев брусилицом, па је почео да цури, а у контакту са варницом, десила се експлозија - описао је за "Новости" искусни мајстор.

Сазнајемо да је Славко Т. својевремено радио као димничар у некадашњој "Енергетици", а када је фирма угашена, пребачен је у "Србијагас". Из "Србијагаса" досад није издато званично саопштење, а послодавац је у законској обавези да истог дана обавести Инспекцију рада о повређеним радницима. Међутим, у овој инспекцији у среду нису могли да нам дају било какве информације јер увиђај још није био обављен.