Група на „Виберу“ која се потписује именом „Свети Ђорђе“ из Шапца, послала је поруку на више адреса да се, наводно, упокојио протојереј стварофор Станко Васић из Лознице, вишегодишњи парох шурички и старешина Јаребичке цркве у варошици Драгинац у Горњем Јадру.

Ова лажна вест упућена је и на број архимандрита Лазара Кршића из Манастира Тавна, код Бијељине, једног од најугледнијих духовника у СПЦ и то у 23 часа и два минута! Како отац Лазар каже, „непристојно време чак и да се зове и проверава“.


- Позвао сам пријатеља из Лознице, који је близак са протом, који је посумњао у ту вест јер се, како каже, увечере чуо са свештеником који је постао жртва безобзирног понашања и крајње неслане шале – прича отац Лазо.- Мој лознички пријатељ, који се, истина, био забринуо, иако није веровао у ту вест, јавио ми се и рекао да се чуо с протом да је жив и здрав. Лакнуло је и мени и њему.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Умрла Добринка Биба Мирковић

Упокојени“ прота, Станко Васић, каже да ће врло брзо да установи ко стоји иза свега тога. Каже да ни са ким није у завади, да негује добре односе са људима, а да оне који су га живог сахранили може само да жали и да се моли Богу да им да мало памети, васпитања и културе.