ГОРАН Везмар (37) из Апатина, јунак спортских терена кошаркаша у колицима, допринео је да наша репрезентација постигне значајан европски успех и на то је поносан.

- Успели смо недавно да остваримо циљ и у јакој конкуренцији европских репрезентација за кошаркаше у колицима освојимо сребрну медаљу и уђемо из Ц у Б дивизију на првенству недавно одржаном у Бугарској - каже Везмар.

Он додаје да Савез кошаркаша у колицима Србије (СKKС) планира да организује наредне године Европско првенство у нашој земљи. Иначе, Горан је поред нашег прослављеног кошаркаша Жељка Ребраче, једини Апатинац, који је у колективним спортовима играјући за нашу репрезентацију освојио медаљу.

- Моја љубав из најраније младости била је кошарка. И поред болести сам увек размишљао: вратићу се ја овом спорту, на овај или онај начин. Почео сам да играм кошараку у инвалидским колицима, у родном граду, потом у Новом Саду, а онда сам добио ангажман четири године у Солуну у клубу Мега Александар, а сад у Атини играм за Атлас. У грчком клубу у ком сам играо освојили смо медаље - скромно прича овај момак.

Увек је спреман, иако је прошао животне недаће, да се појављује на свим скуповима особа са инвалидитетом, било где да се они одржавају у Србији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Имају хендикеп и вољу да роне!

- Желим да их својим искуством стимулишем, да им подстакнем позитивна размишљања, да им улијем наду, да борба кроз коју сам ја прошао даје резултате - појашњава Везмар.

Горан нам открива да би волео да се "скраси" у свом Апатину. У свему му је и последње четири године подршка његова партнерка Јелена Франковић.

СТРАСТ

- СПОРТ је моја преокупација. Kаријера кошаркаша у колицима дуже траје него код других спортиста и нису ретки они који играју у репрезентацијама и са 50 година. Играћу све док будем могао - каже Горан Везмар.