Пријепоље добило ултразвук

А. РОВЧАНИН

14. 09. 2019. у 07:44

Пријепоље добило ултразвук

Фото: А. Ровчанин

Служба за здравствену заштиту деце набавила савремени колор-доплер апарат. Издвојено око 3,5 милиона динара

СЛУЖБА за здравствену заштиту деце пријепољског Дома здравља добила је савремени ултразвучни апарат колор-доплер. Уређај вредан око 3,5 милиона динара набављен је у оквиру мера популационе политике Министарства здравља Републике Србије, за шта је из Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику Славице Ђукић Дејановић обезбеђено око три милиона динара, док је Општина Пријепоље обезбедила остатак новца.

Савремени уређај последње генерације, намењен за превенцију развојних поремећаја кукова код новоређенчади, али и других превентивних прегледа, у свом раду користиће педијатри Службе за здравствену заштиту деце и школске деце у оквиру Дома здравља.

Директор ове здравствене установе доктор Сеад Поровић каже да је служба у коју је уређај стигао једна од најбољих не само на региону, већ и шире, и да су лекари апсолутно посвећени својим пацијентима, превасходно деци.

Набавка ултразвучног апарата део је пројекта вредног осам милиона динара, који општина Пријепоље партнерски спроводи са Кабинетом министарке Славице Ђукић Дејановић. Први човек Општине Драгољуб Зиндовић наводи да је од великог значаја то што држава помаже најмлађе житеље Пријепоља.

Прочитајте још - Ултразвучни преглед јајника пресудан за рано откривање

- Поред набавке савременом ултразвучног апарата, овај пројекат подразумева и опремање нових просторија у предшколској установи, набавку ормарића, кревета и учила за најмлађе - истакао је Зиндовић.


Директор ужичког Здравственог центра доктор Милош Божовић наводи да је Пријепоље једна од ретких локалних самоуправа које помажу раду локалног дома здравља. Он је нагласио да се многе општине крију и да не желе да помогну рад здравствених установа, а све то под изговором да због државног ревизора нису у могућности да издвоје средства за рад домова здравља, што дужи низ година није случај са Пријепољем и Прибојом.

САНИТЕТ И КОТАО

ЗА Дом здравља у Пријепољу, у овој години, из буџета локалне самоуправе опредељено је 15,5 милиона динара. Већ је набављено једно санитетско возило са погоном на сва четири точка вредно око пет милиона динара, као и котао на пелет за здравствену станицу у Бродареву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације