Општа болница у Јагодини добила је ново, савременим медицинским апаратима опремљено санитетско возило марке Фолксваген, као донацију породице Милановић.


Глигорије Милановић је успешан бизнисмен пореклом из Јагодине, који од 1961. године живи и ради у Отави у Канади. Вредност донације је 30 000 евра, а папиролишки акцију је помогла фондација „Принцезе Катарине“, а провизије се одрекла и „Ауто кућа Тасић из Јагодине" као продавац.

Последња набавка оваквог возила обављена је пре 10 година. За ову набавку највише се ангажовао председника УО Опште болнице у Јагодини Никола Радосављевић и менаџмент болнице на челу са замеником директора Милицом Павловић који су ступили у контакт са Глигоријем Милановићем као донатором пре годину дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Донација "Тојоте Србија" општој болници у Чачку:"Версо" за пацијенте


Кључеве новог санитета Николи Радосављевићу који је и председник Градског одбора Српске напредне странке у Јагодини и шеф одборничке групе ове странке у локалном парламенту уручио је у име породице Аврам Милановић. Том приликом Радосављевић се захвалио на донацији и рекао:

- Ово возило је нешто што је у овом тренутку било најпотребније и стигло је у прави час с обзиром да имамо старији возни парк и није нимало лако купити један овакав санитет. Ово је велика ствар за Јагодину собзиром да је санитетско возило оваквог типа од изузетне важности у спашавању живота људи и користиће се за превоз болесника из Јагодине до Клиничких центара у Београду , Нишу и Крагујевцу. Захвалио бих се и менаџменту болнице и „Ауто кући Тасић.Радосављевић је рекао да је у последње две године пуно уложено у модернизацију Опште болнице па је тако Министарство здравља финансирало набавку опреме: дигитални рендген апарат, лапароскопски стуб, електрични систем за ортопедију, Ергометријско радно место са покретном траком, надоградјен је постојећи холтер систем, набављена су 4 дефибрилатора, 4 ЕКГ апарата, плазма стерилизатор, парни стерилизатор и опрема за стерилизацију. Планови су да Јагодина буде водећи Здравствени центар.


Радосављевић је присутне упознао и са политичком стабилношћу коалиције СНС-ЈС-СПС која влада у Јагодини где Српска напредна странка партиципира у власти заједно са Јединственом Србијом коју води Драган Марковић Палма и Социјалистичком партијом Србије, а представнику породице Милановић уручио је у име Града Јагодина захвалницу и Грб града Јагодине.