Лекови које је послала Влада Србије стигли у Грачаницу

Танјуг

четвртак, 12. 09. 2019. у 13:33

Лекови које је послала Влада Србије стигли у Грачаницу

Фото Тањуг

У Клиничко-болнички центар (КБЦ) Приштина, привремено смештен у Грачаници, стигла је испорука лекова намењена за установе примарне и секундарне здравтсвене заштите
У Клиничко-болнички центар (КБЦ) Приштина, привремено смештен у Грачаници, стигла је испорука лекова намењена за установе примарне и секундарне здравтсвене заштите.

Међу лековима, које су обезбедили Министарство здравља и Влада Србије, налазе се антибиотици, анестетици, лекови намењени за лечење хроничних болесника, кардиолошких обољења и лекови који се користе у педијатрији и гинекологији, преноси Косово онлине.

Официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић рекао је приликом преузимања лекова да је најновија испорука део "обећања председника Србије Александра Вучића да ће људи на Косову и Метохији имати адекватну здравствену заштиту" и додао да је најважније да су лекови стигли без обзира на јако дугу и компликовану процедуру на административним прелазима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БОЛНИЦИ У ГРАЧАНИЦИ УРУЧЕН САВРЕМЕНИ РЕНДГЕН АПАРАТ: Радиолошка дијагностика доступна пацијентима јужно од Ибра

"Иако услови за рад баш и нису најбољи, ја мислим да ће те лоше услове врло добро да надомести стручан тим лекара који је овде и да су људи на Косову и Метохији потпуно и на најквалитетнији начин покривени здравственом заштитом", рекао је Павићевић.

Директор КБЦ Приштина у Грачаници Братислав Лазић је захвалио је институцијама Србије на лековима и помоћи коју добијају здравствене установе на Косову.

"Значајно је што су у овој испоруци стигли анестетици, антибиотици, лекови неопходни за лечење тешких кардиолошких болесника, затим лекови које користимо у педијатрији и гинекологији, тако да смо веома задовољни количином и асортиманом пристигле испоруке", рекао је Лазић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Почетак изградње нове Грачанице (ФОТО)

Директорка Дома здравља у Грачаници Мирјана Димитријевић,истакла је да је пошиљка лекова од огромног значаја за здравствене установе на Косову.

"Ми добијамо одређену количину антибиотика и лекове за лечење осталих хроничних обољења, а овом испоруком је покривена и наша служба хитне медицинске помоћи која припада нашем Дому здравља и сада се надам да ћемо имати довољно ампулираних и таблетираних лекова", рекла је Димитријевић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао јер да јер пристигла помоћ веома значајна.

"Иако смо суочени са једностраним потезима Приштине, помоћ која је пристигла веома је драгоцена како за територију наше општине, тако и за читаву територију Косова и Метохије. Посебно охрабрује чињеница да су председник Александар Вучић и Канцеларија за КиМ испунили своја обећања и да се неће стати на овоме, што доказује да наш народ на КиМ није сам", рекао је Поповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације