Ускоро квалитетнији рад обданишта

З. ГРУМИЋ

четвртак, 12. 09. 2019. у 13:12

Ускоро квалитетнији рад обданишта

ПРОМЕНЕ Вртић "Палчица" биће у систему Фото Д. Дозет

Градско веће одлучило да формира нову мрежу јавних предшколских установа Новог Сада

НОВОСАДСКО Градско веће утврдило је Предлог одлуке о мрежи јавних установа које обављају делатност предшколског васпитања и образовања на територији града, чиме се приводи крају реорганизација ПУ "Радосно детињство", према којој ће Нови Сад уместо једне убудуће имати осам установа те врсте.

У Предлогу упућеном Скупштини града на разматрање и усвајење, на предстојећој седници 17. септембра, наведено је и да се делатност предшколског васпитања и образовања деце са сметњама у развоју и инвалидитетом обавља у Школи за основно и средње образовање "Милан Петровић".

- Град је поступак статусне промене ПУ "Радосно детињство" започео у намери да формира предшколске установе до 100 васпитних група и да повећа квалитет њиховог васпитног и образовног рада - истиче предлагач подсећајући да је у априлу ове године градска влада донела елаборат о развојном плану мреже јавних предшколских установа до 2024. године, којим је предвиђена реорганизација у тој области.

Према овом предлогу, ПУ "Ризница" биће лоцирана у Петроварадину а имаће укупно осам објеката, односно вртиће у местима на сремској страни града. ПУ "Ластавица" располагаће такође са осам објеката и то у Ветернику, Футогу, Бегечу и на Телепу док ће ПУ "Мирослав Антић" обухватити седам објеката који се налазе на Детелинари као и у Руменки, Кисачу и Степановићеву.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Још милијарда у инфраструктуру Сремске Митровице


У саставу ПУ "Плава звезда" биће девет вртића у Каћу, Будисави, Ковиљу, Ченеју и у северним деловима града, а 12 објеката на Новом насељу и Телепу припадаће ПУ "Јован Јовановић Змај".

Највише објеката, укупно 17, имаће ПУ "Стари град" у ширем центру града, која ће преузети права и обавезе ПУ "Радосно детињство" као и она права и обавезе који настану до регистрације нових установа.

ПУ "Пчелица Маја" располагаће са 11 објеката, а у оквиру те установе биће и две кухиње, које ће храном снабдевати све вртиће, док ће ПУ "Дечја планета" припасти укупно седам објеката на Лиману.


ОТВАРАЊЕ ЦЕНТРАЛНЕ КУХИЊЕ

ИДУЋЕ седмице требало би да буде отворена нова Централна кухиња ПУ у Привредниковој улици, а кухиња у Улици војвођанских бригада наставиће рад. - Објекат кухиње на Булевару Европе биће адаптиран за обављање делатности предшколског васпитања и образовања. Планирано је и пројектовање двају нових објеката, на Југовићеву и у Улици Мише Димитријевића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације