У МЕСТУ Госпођинци, у општини Жабаљ, у среду је отворена фабрика за прераду поврћа немачке компаније Mamminger konserven - SRB. Инвестиција је вредна четири милиона евра, која ће, како је најaваљено, запошљавати око 250 радника.

Реч је о компанији чија је основна делатност прерада краставаца које откупљујe од више од 2.000 коопераната у нашој земљи. Трећина од око 15.000 тона откупљених краставаца прерађиваће се у новоизграђеној фабрици у Госпођинцима.

- Ова инвестиција je важна јер ће допринети развоју прехрамбене индустрије у нашој земљи, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић, и истакао да је у првих шест месеци ове године забележен раст када је реч о прехрамбеној индустрији у АП Војводини.

У 2016. години, додао је Мировић, буџет АП Војводине износио је 62 милијарде динара, а 2020. године, имаћемо буџет од 80 милијарди динара, а то је омогућиo развој привреде и пољопривреде, казао је председник Мировић.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Још милијарда у инфраструктуру Сремске Митровице


Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је да је велика ствар имати овакву фабрику у Србији. Влада Републике Србије, додао је он, уредила је Закон о ангажовању сезонских радника у пољопривреди и тиме омогућила запошљавање 22.500 радника по том основу.

Директор фирме Mamminger konserven Клаус Херпел рекао је да после нешто више од годину дана од постављања камена темељца за ову фабрику, са задовољством се може рећи да ће производња уз подршку Владе Републике Србије и Владе СР Немачке наставити да се развија и проширује.