Немци у Госпођинцима конзервирају паприку и парадајз (ВИДЕО)

Танјуг

среда, 11. 09. 2019. у 14:05

Немци у Госпођинцима конзервирају паприку и парадајз (ВИДЕО)
Фабрику компаније "Mamminger Konserven-SRB"отворили председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар пољопривреде Бранислав Недимовић
Фабрику немачке компаније "Mamminger Konserven-SRB", за конзервирање краставаца и паприке, данас су у Госпођинцима отворили председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

"У ову фабрику немачка компанија уложила је четири милиона евра, запослиће 250 људи, а извозиће седам милиона тегли конзервираног поврћа. Овим смо доказали да у Србији постоје услове за развој прерађивачке индустрије", рекао је Игор Мировић.

Он је подсетио да је Србија донедавно бележила пад у прерађивачкој индустрији, али да је "Влада Србије новим мерама хитно реаговала, што је одмах дало резултате".

"Сада имамо раст од 8,8 одсто у Војводини, што можда није огроман успех, али свакако јесте раст и доказ да су Владине мере дале резултате. Допринеле су и мере Покрајинске владе, која коснстантно улаже у пољоприрведу", рекао е Мировић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Posao za još 400 radnika

Камен темељац за фабрику "Mamminger Konserven-SRB" у Госпођинцима положен је прошле године, а та компанија, према речима директора, у овом делу Војводине успешн

"Отварање ове фабрике и напредак у прерађивачкој индустрији у Србији морао је да се деси. Влада Србије увела је низ мера у овој области. усвојили смо Закон о ангажовању сезонских радника у пољопривреди, па је сада могуће преко телефона да запослите ако желите сваког дана једног радника. Људи су пре тога имали проблем, онај ко је желео да запосли радника, очекивала га је компликована бирократија, а радници су били спремни да раде без пријаве, само да буду плаћени. Сада смо, коначно, уредили ту област", рекао је Недимовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - NEMAČKI "SIMENS" ŠIRI POSAO: Radna mesta za 2.000 ljudi u Šumadiji

Он је нагласио да "нам је џаба све ако нам пољопривреда није повезана са извозом и прерађивачком индустријом".

Амбасадор Немачке Томас Шиб рекао је да је отварање фабрике у Госпођинцима потврда веома успешне сарадње Србије и Немачке, чији је стуб привреда.

"Ово је једна од 400 компанија које су уложиле укопно две милијарде евра и отвориле 60.000 радних места. Анкете показују да немачке компаније желе да остану овде да раде јер имају поверења у Србију, као одлично место за инвестирање", рекао је амбасадор Немачке, који је поздравио што је Влада Србије последњих година .покренула важне економске реформе.

"Кроз јачање владавине права побољшава се инвестициона клима и стварају бољи услови за пословање. "Мамингер" овде не отвара само нова радна места, већ јача производњу локалних произвођача откупом производа од локалних коопераната", рекао је амбасадор Немачке.''


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Milos

11.09.2019. 17:25

A radnicima po crvena I tegla krastavaca dnevno.Opstina Zabalj u Vojvodini je najnerazvijenija opstina sa iskusnim lopovima na vlasti.Bolje reviziju poslova drzava da proveri nego sto se hvale izivljavanjem nad napacenim narodom.

буки

12.09.2019. 22:16

Е Србијо шта си дочекала, да ти Немац конзервирање паприку, а Срби у САД још пре 50 година правили ракету која је људе одвезла на Месец?!? Туго, најтужнија....