МЕЂУНАРОДНА кредитна агенција Мудис (Moody's) описала је кредитни рејтинг Новог Сада као "позитиван",за разлику од претходног пута када је оцена гласила „стабилан“. То, сматра новосадски градоначелник Милош Вучевић, значи да је Нови Сад, заједно са Београдом и Ваљевом, поправио свој кредитни изглед.

- Чињеница да је Агенција побољшала кредитне изгледе Града Новог Сада из „стабилно“ у „позитивно“ представља велико признање за наш град и последица је стабилних финансија Новог Сада, али и препорода пословне климе у нашој земљи. Како економски наша земља напредује, тако се то одражава на све сфере друштва – навео је Вучевић у саопштењу упућеном медијима.

ЧЕСТИТКА БЕОГРАДУ ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада честитао је на успеху и високом рејтингу и Београду, као најразвијенијем граду у Србији који има 40 одсто учешћа у националном бруто производу земље, као и Ваљеву.
- Заједно доказујемо да исте постулате финансијског управљања и руковођења настоје да примењују општине, а очигледно је да се локалне самоуправе воде политиком и порукама које долазе од председника Републике Србије Александра Вучића - рекао је Вучевић.

Први човек Новог Сада наглашава да се више улаже у инфраструктуру. Захваљујући домаћинском начину пословања све више је и улагања у културу и образовање, а не мањкају ни средства за социјалну заштиту и спорт.

Тај успех, наводи даље Вучевић, није само пука цифра или место на некој скали, већ треба да га осети сваки грађанин који данас живи у квалитетнијој и садржајнијој свакодневици. Када су у питању цифре, градоначелник истиче да то свакако занима инвеститоре који, сагледавајући неко наредно улагање, гледају колико је стабилна средина у коју би дошли и проширили своје пословање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весић: Потврђен кредитни рејтинг града Београда

- Зато нам ово признање значи у сваком смислу. Ми се сваке године трудимо да савесно и ефикасно испланирамо буџет Града и да одговорно управљамо новцем наших суграђана који уредно плаћају порез и вишеструко доприносе општем просперитету. Нове дугове не правимо, а старе који су последица раније лоше вођене политике, уредно враћамо- рекао је Вучевић .