У СРЕМСКИМ Карловцима Компанија Naftachem d.o.o приводи крају изградњу нафтног терминала, инвестиције вредне 12 милиона евра. Ова компанија послује на тржишту 16 година сарађујући са више од 800 других компанија и тренутно запошљава 250 радника.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић јуче је обилазећи градилиште истакао да ова инвестиција показује да и домаће компаније послују врло успешно а да је "наша дужност да их подржимо".

- Ова инвестиција значајна је не само за Карловце већ и за целу Србију у делу транспорта и складиштења нафте. Покрајинска влада наставиће да подржава развој домаће привреде кроз механизме Развојне агенције Војводине и у делу запошљавања и у делу набавке најсавременије опреме - рекао је Мировић.

Он је истакао да је Naftachem d.o.o једна од најуспешнијих домаћих компанија у области трговине нафтом и дериватима, те да више од 120.000 тона преко њих улази у нашу земљу.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Нови Сад: Ђаци и предшколци у новим клупама

- Посебно је важна чињеница да су сопственим средствима успели да реализују и готово доведу до краја ову важну инвестицију - нагласио је Мировић и додао да Развојна агенција Војводине има механизам за помоћ и у делу запошљавања нових људи и набавке најсавременије технолошке опреме. По речима директора Naftachem d.o.o. Драге Папића, на овом месту налазила се мочвара, а данас, знањем и искуством радника гради се нафтни терминал по највишим светским стандардима, у којем ће бити складиштени бензин и евродизел за сопствене потребе и потребе других компанија.


Игор Мировић на градилишту / Фото Прес служба Покрајинска влада


ЗАПОСЛИЛИ 3.000 РАДНИКА

УСПЕЛИ смо да уз мере које је креирала Покрајинска влада у претходне две године преко Развојне агенције запослимо близу 3.000 људи, што значи да и у делу подстицаја за развој домаћег предузетништва постоје мехнизми за даљи раст и развој - рекао је Мировић.