Повезују се фирме и нове технологије

Ј.С.

10. 09. 2019. у 17:15

Повезују се фирме и нове технологије

Први корак у сарадњи - Фото Прес биро Покрајинске владе

Све интензивнија сарадња у више области Војводине и провинција у Народној Републици Кини

НАСТАВЉАЈУЋИ континуитет изузетне политичке, економске и укупне сарадње НР Кине и Србије чији значајан део је и сарадња Војводине са кинеским провинцијама, председник Покрајинске владе Игор Мировић јуче је у Новом Саду разговарао са Хе Ђинпингом, замеником гувернера Народне владе кинеске провинције Хенан.

Ђинпинг предводи делегацију те кинеске провинције у првој званичној посети Србији и АП Војводини.

Мировић и Ђинпинг су изразили задовољство јер је учињен први корак у повезивању и успостављању сарадње између АП Војводине и Хенана, у областима које могу да помогну у развоју двеју регија - првенствено у пољопривреди и прехрамбеној индустрији.

- Посебно је исказан и интерес за повезивање компанија у области савремених технологија, за културну размену и сарадњу у области туризма - наглашено је у разговору.

Мировић је казао да Србију и НР Кину веже велико и искрено пријатељство, те да је један од стратешких циљева унапређење привредне сарадње. Он је додао да Покрајинска влада настоји да кроз интензивирање посета и размену искустава, оствари са кинеским провинцијама сарадњу која је дефинисана на државном нивоу.

Прочитајте још: ЈАЧАЊЕ ЧЕЛИЧНОГ ПРИЈАТЕЉСТВА: Мировић приредио пријем за потпредседницу кинеског националног комитета

- Хенан који се убрзано економски развија, има јаку транспортну мрежу, препознаје привредне и инфраструктурне потенцијале Војводине и добра је дестинација за српске компаније и привреднике - рекао је Мировић.

Војводина ће већ у априлу наредне године имати прилику да представи своје привредне потенцијале у овој кинеској провинцији на великом сајму који ова провинција организује.

ТРАДИЦИЈА

КИНЕСКА провинција Хенан, чији је главни град Џенгџоу, налази се у средњем делу Кине. Са историјом старијом од три хиљаде година, традиционално се сматра колевком кинеске цивилизације. Хенан је најзначајнија дестинација за туристе из читавог света, са местима као што је Шаолин манастир, који посете милиони туриста сваке године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације