НА лицитацијама до краја септембра, на продају ће бити понуђено 15 некретнина, а од тога 11 кућа, станова, њива, пословних простора на продаји ће бити први пут. Уколико се у првом покушају нађу купци, без имовине ће остати Новосађани и житељи околних места који притиснути беспарицом нису благовремено враћали позајмице из банке или неплаћања рачуна за комуналне услуге, струју или гас.

Прочитајте још: Избацују породицу са шесторо деце?!

Списак дужника који деле исту судбину и чија ће имовина бити понуђена на продају први или други пут на јавној лицитацији, објављен на сајту Основног суда у Новом Саду, није занемарљив. Грађани дугују једни другима, разним предузећима и банкама, а када западну у кризу, остану без посла и нису у могућности да редовно измирују обавезе, остају без имовине.

Прочитајте још: ОДЛОЖЕНО ПРИНУДНО ИСЕЉЕЊЕ: Извршитељи покушали да иселе Мирјану, спречио их зазидан улаз у стан

Породица из околине Новог Сада, остаће без њиве и куће због дуга банци. Иако је вредност имовине процењена на више од 760.000 динара, она ће бити понуђена на продају за 60 одсто од те суме, односно за нешто више од 456.000 динара.

Троипособан стан једног Новосађанина, чија је вредност процењена на безмало десет милиона динара, на првој лицитацији ће се због неизмирених финансијских обавеза, продавати по цени умањеној за 60 одсто, односно за скоро шест милиона динара.

Због неизмирених дуговања, грађани остају и без покретних ствари, а за прву продају заказано је 25 лицитација, док су за други покушај договорене четири лицитације.

У понуди је највише делова намештаја, клима-уређаја, телевизора, рачунара, замрзивача, фрижидера, а занимљиво је да се у једном случају, за други покушај намиривања дуга, на продаји нашао и један трактор марке "беларус".

ДРУГА ПРОДАЈА

У СЛУЧАЈЕВИМА када се у првом покушају продаје за покретну или непокретну имовину не нађу купци, она је у понуди и други пут, и тада се процењена вредност умањује на 30 одсто.