ОМАЖ ПРОФЕСОРУ ЈЕРОТИЋУ НА КОЛАРЦУ: Не живи се само о хлебу!

В. Митрић

05. 09. 2019. у 13:54

ОМАЖ ПРОФЕСОРУ ЈЕРОТИЋУ НА КОЛАРЦУ: Не живи се само о хлебу!

Фото: В. Митрић
Професор др протођакон Љубомир Ранковић

У великој дворани Коларчеве задужбине обновљен 2.000 стар најузбудљивији древни доживљај хришћанске цркве - вечера љубави Агапе, из апостолског доба цркве. Повод је био годишњица смрти професора Владете Јеротића
У великој дворани Коларчеве задужбине обновљен 2.000 стар најузбудљивији древни доживљај хришћанске цркве - вечера љубави Агапе, из апостолског доба цркве. Повод је био годишњица смрти професора Владете Јеротића.

Александар Гајшек и Издавачка кућа "Агапе" били су домаћини вечери и за ову прилику приредили репрезентативну збирку професорових порука и поука, беседа и предавања.

О професору су говорили његови поштоваоци, сарадници и пријатељи: психотерапеут Зоран Миливојевић, астрофизичар Милан Ћирковић, појац Павле Аксентијевић и ђакон Љубомир Ранковић.

Прочитајте још - Сећање на професора Владету Јеротића

- Још од студентских дана долазим у овај саборни храм српске културе, али оно што сам доживео може се само поредити са најузбудљивијим библијским доживљајима – каже за „Новости“ професор др протођакон Љубомир Ранковић.

- Пред очима свих нас оживела је снажна харизма благодатног доба ране цркве и хришћанске културе и испуњење речи Господње на Гори кушања: "Не живи човек само о хлебу, већ о свакој речи која излази из уста Божјих"..., казао је Ранковић.

Он је нагласио да „дело професора Јеротића стоји раме уз раме уз велика дела великих српских присветитеља наше прошлости од Светог Саве до патријарха Павла”.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације