ОБНОВА ОШ МИЛОШ ЦРЊАНСКИ: Сређују школу и терене

Ј. СИМИЋ

понедељак, 02. 09. 2019. у 21:04

ОБНОВА ОШ МИЛОШ ЦРЊАНСКИ: Сређују школу и терене

Школарци ће имати боље услове / Фото Д. Дозет

Уз објекат за 1.500 ђака у једносменској настави, планира се и изградња игралишта

ЗГРАДА ОШ "Милош Црњански" у новосадском насељу Сателит неће још дуго бити у лошем стању - половином наредне године школа ће бити или реконструисана или ће у њеном дворишту бити подигнута нова - најавили су у понедељак градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић пошто су посетили ову установу.

- Ова школа нам је један од приоритета, у веома лошем је стању, а урбанисти ће нам рећи да ли је оправдано да градимо у дворишту нови објекат, па да касније на месту постојеће зграде буду изграђени спортски терени - рекао је Вучевић додајући да би у том случају житељи Сателита добили најмодернију школу која би била тако пројектована да ђаци могу да је похађају у једној смени.

У том случају, будућа школска зграда биће пројектована за 1.500 ђака што је за 300 више од броја ученика који је данас похађају.

Директорка школе Милица Вучићевић рекла је да без обзира на то што немају баш најбоље услове за рад, ђаци ОШ "Милош Црњански" постижу изванредне резултате на такмичењима свих нивоа. Она се захвалила градоначелнику на иницијативи да сви прваци у Новом Саду добију бесплатне уџбенике, јер је то свима умногоме олакшало почетак школске године.

Прочитајте још - Оцене на длану преко мобилног

Вучевић је казао да постоји апсолутно јединство када је реч о капиталним пројектима за развој града, покрајине и наше државе Србије, а Мировић је истакао да су стабилизовали јавне финансије, те да је држава учинила много да покрајинска и градска каса буду пуније.


ПОТПИСИ НА ГИПСУ ТОКОМ распуста, Анђела, ученица 0Ш "Милош Црњански" имала је мали пех - пала је са бицикла, што је имало за последицу да је с гипсом на десној руци започела нову школску годину. Но, то Анђели није покварило расположење. Штавише, замолила је Мировића и Вучевића да јој се потпишу на гипс што су они уз осмех и учинили.

- Деценијама се није улагало у школске зграде, а данас се, само на примеру Новог Сада, може видети колико се на томе ради. Делујемо уједињени и то даје резултате, а све послове изводимо професионално и чисто, за разлику од наших претходника, па када немате проневере и радите са бригом за јавна средства, онда можете да уложите у пројекте које грађани очекују - закључио је Мировић.

Председник Покрајинске владе и градоначелник у понедељак су разговарали и и са директорима других новосадских школа у Новом Саду о томе шта може да се учини на побољшању услова за рад. У плану је, између осталог, и проширење ОШ "Иван Гундулић" на Подбари.

РЕАЛНЕ АМБИЦИЈЕ

МИРОВИЋ је нагласио да су стабилизоване јавне финансије, те да је држава учинила много да покрајинска и градска каса буду пуније, те да се може са већим амбицијама говорити о изградњи нових објеката као што су ученички дом у Бачкој Тополи, Хетерленд у Бочару, те Клиника за гинекологију и акушерство у Новом Саду.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације