УЛАЗ у Грделицу из правца ауто-пута је добио потпуно нови изглед захваљујући реконструкцији ове саобраћајнице - од кружног тока код Ораовице до центра места. Обновљена деоница је деценијама представљала опасност и ризик за учеснике у саобраћају, а додатно је пропала током изградње Коридора 10, јер су је користили тешки камиони и друге грађевинске машине.

Као што је и обећано, пут је саниран о трошку државе, а уређење 570 метара дуге саобраћајнице је коштало 34 милиона динара.

- Ово је само један од низа примера којим су "Коридори Србије" показали да су друштвено одговорно предузеће, које води рачуна о потребама становништва на подручју изградње ауто-пута. На јужном краку Коридора 10 досад је асфалтирано, уређено и санирано готово 50 километара алтернативних и локалних путева, а посао у Грделици је завршен у планираном року, па ћемо ускоро окончати и постављање комплетне вертикалне и хоризонталне сигнализације - наглашава шеф пројекта "Југ" у "Коридорима Србије" Леонид Вуковић.

Мештани, наравно, не крију задовољство због тога што прилаз Грделици коначно изгледа "онако како доликује", те у први план истичу већу безбедност пешака и бициклиста.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Реконструкција пута Марковац-Свилајнац, веза са Коридором 10


Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је захвалио јавним предузећима "Коридори Србије" и "Путеви Србије" на одличној сарадњи, која се односи на обнову великог броја саобраћајница на овом подручју. У такозвану рехабилитацију више улица, делова локалних путева и раскрница досад је уложено 107 милиона динара, а први човек локалне самоуправе у граду на Ветерници је најавио и даља улагања у путну инфраструктуру.


Горан ЦветановићПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Готово милијарду евра у 5.000 километара регионалних путева, најављена градња ауто-пута "Вожд Карађорђе"(ФОТО+ВИДЕО)
Леонид Вуковић