Нови Сад: Отвара се модерна фабрика хране

Љ. П.

31. 08. 2019. у 11:41

Нови Сад: Отвара се модерна фабрика хране

РУЧАК Деца ће добијати оброк из нове кухиње Фото Д. ДОЗЕТ

Завршени радови на новој централној кухињи предшколске установе "Радосно детињство". С радом почиње половином септембра. Капацитет је 60.000 оброка дневно

ГРАЂЕВИНСКИ радови на новој централној кухињи новосадске предшколске установе "Радосно детињство" завршени су, у току је завршно опремање, како би, по незваничним сазнањима "Новости", она почела с радом половином септембра, када ће свечано бити отворена.

Нова кухињи дечје установе, чија је изградња почела још крајем новембра 2011. године, завршена је захваљујући финансијском ангажовању града и покрајине пре две године, које су из својих буџета издвојиле по 50 милиона динара, како би се овај пројекат окончао. Радови су, међутим, каснили између осталог и због недостатака у пројектно-техничкој документацији. Зато су уследили додатни радови како би се обезбедила пуна функционалност објекта.

Завршетком свих радова, објекат је један заокружени систем са свим елементима за производњу и дистрибуцију хране по објектима.

У "фабрици" хране најмодернијег типа, опремљеној по свим европским стандардима, припремаће се оброци за око 16.000 малишана, колико их је у око 70 вртића на територији града и приградским насељима. Две постојеће кухиње, у Улици Војвођанских бригада и на Булевару Европе, где се припрема храна, на граници су капацитета у односу на број деце у ПУ "Радосно детињство". Те две кухиње, о чијој ће судбини одлуку донети Град, биће затворене, а радници премештени у нову централну.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ФЕСТИВАЛ УЛИЧНИХ СВИРАЧА: Уметници обојили Подграђе Петроварадинске тврђаве- Нова централна кухиња имаће капацитет 60.000 оброка дневно - најавили су раније из Градске управе за образовање. - Предвиђена је могућност спремања оброка за све основне и средње школе, приватне вртиће, а по потреби и за остале кориснике на комерцијалној основи.


ВРТИЋ У ОРАХОВОЈ УЛИЦИ

У ОРАХОВОЈ улици на Клиси, градиће се нови вртић, на површини од 2.620 квадратних метара и у њему ће моћи да борави 244 дечака и девојчица.

Из буџета града је за ту намену издвојено 200 милиона динара са ПДВ, а пројекцијом градске касе за 2020. годину, за овај пројекат биће обезбеђено још око 120,5 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације