Грачаница: Куће су залог опстанка

Д. Зечевић

30. 08. 2019. у 09:28

Грачаница: Куће су залог опстанка
Председник општине у Грачаници положио камен темељац за изградњу кућа породицама Симић из Грачанице и Станојевић из Лапљег Села. Општина одвојила новац за градњу још четири куће

Срђан Поповић, председник општине Грачаница положио је камен темељац за изградњу кућа породицама Симић из Грачанице и Станојевић из Лапљег Села и најавио да је Општина Грачаница издвојила средства за изградњу још четири куће, тако да ће до краја године шест социјално угрожених породица добити свој кров над главом.

Наиме, камен темељац положен је најпре четворочланој породици Симић из Грачанице чији се домаћин Милан захвалио Општини рекавши да је ово потврда њиховог останка и опстанка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Црква за омиљеног патријарха Павла

- Нисмо имали услова за нормалан живот. Хвала председнику општине што је препознао наш проблем и радујемо се изградњи куће. Остајемо овде да живимо и радимо - казала је Бранкица Симић, која ће се према плановима у нову кућу са својом породицом уселити до краја године.

Једна од шест породица која ће такође бити стамбено збринута је и породица Златана Станојевића из Лапљег Села. Оронула кућа у којој живе стара је преко 150 година, а Златан каже да са платом помоћног радника у школи и двоје ђака није могао да издвоји средства за изградњу нове куће.

- Један од приоритета Општине Грачаница је да изађе мештанима у сусрет и надамо се да ћемо за две године имати минималан број социјалних случајева којима треба наша помоћ у овом погледу - казао је Поповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације