Породици Ничић у Лапљем Селу кућа од Канцеларије за КиМ

Танјуг

28. 08. 2019. у 20:30

Породици Ничић у Лапљем Селу кућа од Канцеларије за КиМ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев Print screen Youtube

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев уручио је данас у Лапљем Селу код Грачанице кључеве од куће социјално угроженој, шесточланој породици Звонимира Ничића
Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев уручио је данас у Лапљем Селу код Грачанице кључеве од куће социјално угроженој, шесточланој породици Звонимира Ничића.


Козарев је рекао да је обичан човек у фокусу свега што држава ради за свој народ на Косову и Метохији.


"Људи и породице као што су Ничићи су оно што чини наш народ на КиМ. Они су основни садржалац нашег постојања и опстанка на КиМ и њих највише треба да подржимо", рекао је Козарев.


Нагласио је да та породица, као и други наши социјално угрожени сународници, могу да рачунају и на друге видови помоћи државе како би побољшали своју егзистенцијалну ситуацију.


Прочитајте још: Кућа за шесточлану породицу Ничић


Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је Грачаница данас била сведок да Срби на КиМ нису сами и да ће им влада и председник Србије у континуитету пружати помоћ и подршку.


"Све оно што је договорено на јесен са председником Вучићем и сав буџет који је обезбеђен за помоћ нашем народу на КиМ полако се имплементира на терену. Ово је почетак и наставићемо. Све ово даје снагу нашем народу да остане и опстане на овим просторима", рекао је Поповић.


Снежана Ничић је у име шесточлане породице захвалила Србији и председнику Александру Вучићу и изразила очекивање да ће помоћ српском народу на КиМ бити настављена, посебно помоћ породицама које су у најтежој социјалној ситуацији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације