Сомбор: Купљени апарати и кревети за болеснике

Ј. БЕКИЋ

уторак, 27. 08. 2019. у 12:42

Сомбор: Купљени апарати и кревети за болеснике

Опрема испоручена

Стигло више вредних донација од фирми општој болници "ДР Радивој Симоновић" у Сомбору

ЗАХВАЉУЈУЋИ домацији овдашњих предузећа, Општа болница "Др Радивој Симоновић" у Сомбору богатија је за нови медицински уређај - инфузиону пумпу. Реч је о софистицарном медицинском уређају намењеном за инфузију лекова у систем пацијентове циркулације, који омогућава потпуну контролу дозе лека и раствора који се даје бебама, чиме се смањују грешке и доприноси побољшању медицинске неге пацијената.

Наиме, акција набавке новог уређаја спроведена је на иницијативу Момира Миоковића, који је уз помоћ донатора - предузећа "Џими комерц" и "Метеор комерц", Пољопривредне стручне службе Сомбор, Ветeринарске установе "Протеинка" и јавно-комуналних предузећа "Енергана", "Водоканал" и "Зеленило", као и фирме Meditech, која је увезла апарата и притом се одрекла своје зараде - прикупио потребан новац, захваљујући којем је купљен овај изузетно важан апарат вредан 182.000 динара.

Према речима Момира Миоковића, на идеју о куповини новог уређаја дошао је у разговору са начелником Одељења за педијатрију др Миланом Арнаутом, с циљем да се пружи помоћ у лечењу, пре свега најмлађих.

ПРОЧИТАЈТЕ И:БЕСПЛАТНА СЕДИШТА ЗА МАЛИШАНЕ: Акција краљевачког Савета за безбедност саобраћаја

- На овај начин желим, како у своје име, тако и у име донатора, да упутим поруку свима онима који су у могућности да се укључе у овакве и сличне акције, да следе овај пример, те пруже помоћ тамо где је најпотребнија. Деца су наша будућност, али и једна од најосетљивијих категорија друштва, те се зато заједнички морамо трудити да их максимално заштитимо и омогућимо им одговарајуће услове, како у свакодневном животу, тако и у оним мало тежим данима, када им је неопходна медицинска помоћ - казао је Миоковић.

Принцеза Катарина Карађорђевић са лекарима

Принцеза Катарина Карађорђевић такође је испоручила медицинску опрему овој установи - електричне кревете за интензивну негу са душеком и трансформатором, апарате за аспирацију и мерење крвног притиска, инвалидска колица и осталу медицинску опрему, вредну око 30.000 евра.

- До сада смо, поред десет електричних кревета које смо добили захваљујући Фондацији принцезе Катарине, имали само осам оваквих кревета. Ови које смо добили смештени су у јединице интерног одељења и одељења за хемодинамику. Поред тога, добили смо шест канти за био-отпад, двоја инвалидских колица и осталу медицинску опрему, који су од изузетног значаја за даљи рад са пацијентима - каже др Дарко Косановић, заменик директора Опште болнице.


ОД ПРОВИЗИЈЕ ЕКГ

ФИРМА Meditech, која се, иначе, бави увозом медицинске опреме, недавно се одрекла своје зараде и приликом куповине ЕКГ апарата за амбуланту у Бачком Моноштору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације