СВЕ и да има неких других догађаја, у селу Јелакци са једва 350 житеља би вест о појави медведа била сензација. А, звер је са Копаоника сишла у атар овог забаченог жупског места, где су је у засеоку Кнежевићи - на око 40 километара од Александровца и готово стотину од Крушевца - снимиле камере ловачког удружења.

- Видео-надзор сам поставио верујући да ће се појавити дивље свиње, а 19. августа се око пола четири после поноћи појавио медвед. Био је велики и прилично јаке грађе, а када сам изашао на терен није га било, па претпостављам да је отишао ка Јошаничкој Бањи - објашњава искусни ловац Зоран Кнежевић.

Медвед, притом, није направио озбиљнију штету, осим што је поломио неколико грана у шљивику - док је јео воће. Ипак, посебно страхују пољопривредници којима предстоји резидба малина у непосредној близини воћњака, па су одлучили да се убудуће до поседа крећу у групама.

Прочитајте још - МЕШТАНИ У ЧУДУ: Мрки медвед упао у пчелињак, тражио мед

Иначе, ловиштем на којем је примећен медвед газдује ЛУ "Жупа", а на 35.611 хектара се међу гајеним врстама дивљачи налазе дивље свиње, зечеви, фазани и пољске јаребице.

- Природа испод Витоша заиста је предивна, што одушеви сваког путника. Срећом, медведа досад нико није видео, а камоли сусрео - каже Бобан Прибановић из Туристичке организације Александровца.