АЛЕКСАНДРОВАЦ - ОГРОМНОГ медведа уснимиле су камере у атару селу Јелакце код Александровца,сазнају “Новости”. Мештани засеока Кнежевићи у најзабаченијем делу општине где је регистрована дивља животиња прилично су забринути због појаве медведа.


- Поставио сам камере за праћење дивљих свиња код хранилишта 19. августа и негде око 3.30 уснимиле су великог медведа, види се да је прилично јаке грађе и процењујемо да је старији – сведочи за “Новости” ловац Зоран Кнежевић из Јелакца. - Када сам прегледао снимке, упутио сам се на лице места, али њега није било. Претпостављам да је ухватио негде пут ка Јошаничкој Бањи у другом округу,јер је наше место ту негде ка граници. Нисам, међутим, добио информацију од тамошњих људи да ли је и тамо виђен.


Медвед није направио озбиљнију штету, осим што је,како се види на фотографијама, поломио неколико грана док је јео шљиве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Полиција пронашла медведа како спава у орману једне куће (ФОТО)


- Задњи пут смо у нашим крајевима пре можда пет година приметили једну мечку, од тада се дешавало да само једном наилазимо на трагове медведа, као отиске на путевима где су пролазили булдожери, подно Жељина, али то је све-каже нам Зоран Кнежевић.

Поломљене гране шљива где се гостио медвед / Зоран Кнежевић


Ловац је упозорио комшије из засеока, али и људе у Јелакцу и оближњим местима на појаву медведа. Посебно страхују пољопривредници којима предстоји резидба малина у непосредној близини воћњака. Ловачко удружење “Жупа”, чији је члан Кнежевић, газдује ловиштем где је регистрован медвед. У том кругу постављено је око 30-ак чека, а камере су до сада обично успевале да у кадру “улове” дивље свиње, срндаће, лисице, шакале и вукове.