ПОЖАРЕВАЦ – На конференцији за медије у ергели „Љубичево“, председник Скупштине града Пожаревца, Бојан Илић, званично је најавио 56. „Љубичевске коњичке игре“ које се одржавају од 30. августа до 1. септембра. Наградни фонд за најбоље јахаче износи 8,1 милион динара, што је највећи фонд не само у земљи, већ и у окружењу. На програму су галопске и касачке трке, прескакање препона и даљинско јахање, док ће се пожаревачки коњаници надметати у најатрактивнијој дисциплини – љубичевском вишебоју.


-Наше “Љубичевске коњичке игре“ одавно су прерасле локални значај, о чему сведочи податак да им је покровитељ председник Србије, Александар Вучић, који је и председник Организационог одбора. Уколико га у томе не спрече државничке обавезе, он ће и ове године, 30. августа, отворити ову нашу највећу манифестацију - најавио је Илић.

Конференције је присуствовао и Марко Миленковић, троструки љубичевски витез, који ће се и ове године борити за рекордну, четврту титулу, у јединственом љубичевском вишебоју. -За победу су битни максимални рад, труд, воља и концентрација, али и добар и поуздан коњ. Надам се да ћу на свом верном Невалу успети да победим и овог пута – поручио је Марко.

Прочитајте још: Сликари одају почаст коњима

Победнику љубичевског вишебоја следују победнички плашт и сабља и новчана награда од 625.000 динара. Најскупље трке биће галопска „Љубичево“ и касачка „Кнез Михаило“. За њих је ове године издвојено два милиона, односно 800.000 динара, од чега ће победницима припасти половина ових сума.

Улазна капија хиподрома у Пожаревцу / Фото Д. Новковић


ПЕВАЧИ

Директор Туристичке организације Пожаревац, Василије Балдић, најавио је учеснике музичког програма. То су: Лепа Брена, Сергеј Ћетковић, „Црвена јабука“, „Лексингтон бенд“, Ренато Хенц, Милош Радовановић и Борис Петровић.

Никодијевић, Илић, Балдић и Миленковић / Фото Д. Новковић


СПОНЗОРИ

У име спонзора, новинарима се обратила директорка маркетинга „Апатинске пиваре“, Оливера Никодијевић. Она је истакла да је ово већ трећа година њихове успешне сарадње са домаћинима ЉКИ, за коју се нада да ће се наставити и убудуће.

Пиво са етикетом Пожаревца / Фото Д. Новковић