Смедерево: Угрожена пловидба због непрописног сидрења

Ј. Илић

24. 08. 2019. у 16:41

Смедерево: Угрожена пловидба због непрописног сидрења

Фото УПЛС

Између моста и гасовода код Смедерева, угрожена је безбедност пловидбе Дунавом због непрописно усидрених бродова, упозороава Удружење професионалних лађара Србије

Удружење професионалних лађара Србије саопштило је да је на деоници пловидбене зоне Смедерево, између моста и гасовода, узводно и низводно угрожена безбедност пловидбе због непрописно усидрених бродова.

- Објекти су усидрени непосредно испод десног стуба моста и под утицајем ветра су се попречили до готово половине плодбеног пролаза. Сусретање на овом делу је готово немогуће као и обилажење. У условима смањене видљивости, додатно је отежана пловидба због радарских сметњи проузрокованих близином мостова и објеката између њих, наводи се у саопштењу УПЛС.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Најавили инвестиције: Праве и пречистач вода

Лађари су, због лоше безбедносне ситуације у Смедереву, учесталих крађа робе и опреме, принуђени да своје објекте сидре близу добро осветљених локалитета, кажу у Удружењу. То су, наводе, управо места на којима сидрење није дозвољено, и где због метереолошких промена долази до угрожавања безбедности пловидбе.

- Апелујемо на Инспекцију пловидбе Смедерево и на речну полицију да се озбиљно позабаве проблемом безбедности пловидбе и о безбедности објеката на сидришту како због криминалних активности не би дошло до озбиљних хаварија и губитка људства и опреме, наводи се у саопштењу Удружења лађара Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације