ЗБОГ НЕИСПУЊЕНОГ ОБЕЋАЊА ВЛАСТИ У ВАЉЕВУ: Затварање пута од 1. септембра?

Б. ПУЗОВИЋ

субота, 24. 08. 2019. у 10:54

ЗБОГ НЕИСПУЊЕНОГ ОБЕЋАЊА ВЛАСТИ У ВАЉЕВУ: Затварање пута од 1. септембра?

Фото Б. Пузовић

Житељи ваљевских села најавили да ће блокирати пут који су протеклих година оштетили тешки камиони из каменолома

ЖИТЕЉИ ваљевских села Пријездић, Драчић, Равањ, Зарубе и Мратишић су најавили да ће 1. септембра блокирати пут који су протеклих година оштетили тешки камиони из каменолома, јер градоначелник др Слободан Гвозденовић није испунио обећање да ће санација саобраћајнице почети 20. августа.

Кажу, они су испунили услов првог човека Ваљева - да се власници одрекну дела своје земље поред пута, да би реконструкција око осам километара саобраћајнице могла да почне, те да је финансира ЈП "Путеви Србије". Зато што су веровали др Гвозденовићу, прекинули су блокаду пута започету 2. августа, али теретњаци свакодневно пролазе истом трасом, па их угрожавају и бука, и прашина.

Прочитајте још - Два каменолома гуше чак пет села

- У задатом року, до 19. августа, више од 1.000 власника се одрекло дела парцела у корист Града и потврдило да на путу од Каменитовца до Пријездића неће тражити надокнаду од инвеститора - каже председник МЗ у Пријездићу Дејан Исидоровић. - Покушали смо да ступимо у контакт са градоначелником, али нас ни он, нити било ко у Градској управи, није удостојио разговора, а нисмо добили ни информацију о томе да ли су радови уопште планирани. Сву документацију смо предали на писарницу Градске управе Ваљева, чекаћемо 1. септембар, а ако нас опет изиграју поново ћемо блокирати пут.

ТУЖБЕ?

- ЧЕЛНИЦИ Ваљева су и пре две године обећали да ће пут бити реконструисан, али ништа од тога. Зато је могуће и да ће власници земље тужити локалну самоуправу за надокнаду штете, те блокирати пут који прелази преко њихових парцела - каже Исидоровић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)