ПРИЈЕМ ЗА МАЛЕ ПРИЈАТЕЉЕ: Деца из општине Ранилуг у посети Новом Саду

Љ. П.

четвртак, 22. 08. 2019. у 16:30

ПРИЈЕМ ЗА МАЛЕ ПРИЈАТЕЉЕ: Деца из општине Ранилуг у посети Новом Саду

Фото: Д. Дозет

Основни циљ ове хуманитарне акције је подстицај образовања, културе и безбрижнијег одрастања деце из Косовског поморавља

ЗА групу од 45 основаца из три основне школе у општини Ранилуг, српске енклаве у Косовском поморављу, који ће наредна четири дана боравити у Новом Саду, њихове васпитаче и представнике општине Ранилуг, данас је организован пријем у Градској кући у Новом Саду.

Прочитајте још: ДЕЦА СА КиМ У АНДРИЋГРАДУ: Нераскидива веза са Лазаревим потомцима


Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину, подсетио је да је ово пета година како деца из ове општине органиозовано долазе у Нови Сад.

- Драго нам је што сваки пут посете Градску кућу – казао је Цвјетићанин, захваљујући Црвеном крсту и бројним институцијама и организацијама и појединцима који су допринели да ученици са Косова дођу у Нови Сад. - То је прилика да им пожелимио добродошлицу и да укажемо подршку и приврженост нашем народу са Косова и Метохије. Сигуран сам да ће у наредним данима добро упознати Нови Сад и околину, да ће се пријатно осећати и да ћемо их уверити да смо добри пријатељи.

Прочитајте још: Професионални ансамбл „Венац“ из Грачанице води седамдесеторо деце на море


Према речима Драгана Лазића, секретара Црвеног крста Новог Сада, до сада је више од 200 деце из Општине Ранилуг посетило Нови Сад. Он се захвалио свим људима добре воље који су помогли да деца и ове године што лепше и квалитетније проведу време у Новом Саду и изразио наду да ће се ова хуманитарна акција организовати и додатно унапредити и наредних година.

Основни циљ ове хуманитарне акције је подстицај образовања, културе и безбрижнијег одрастања деце из Косовског поморавља. За време боравка у Новом Саду од 22. до 25. августа биће смештени у СОШО „Милан Петровић“, а у оквиру боравка деца ће упознати Фрушку гору као и бројне културне и историјске знаменитости.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације