САРАДЊА ЈОШ ЧВРШЋА: Градоначелник Новог Сада примио амбасадорку Канаде

Ј. С.

четвртак, 22. 08. 2019. у 14:17

САРАДЊА ЈОШ ЧВРШЋА: Градоначелник Новог Сада примио амбасадорку Канаде

Фото: Град Нови Сад

Стручњаци канадске фирме представили "smart city" платформу, која је већ имплементирана у више десетина светских градова

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић примио је данас у Градској кући у Новом Саду амбасадорку Канаде у Србији Њену екселенцију Кати Чабу.

Вучевић је, пожелевши гошћи срдачну добродошлицу, изразио наду да ће сарадња Новог Сада и Амбасаде Канаде током њеног мандата, као и до сада, тећи успешно и да ће међусобни односи постати још плодотворнији.


Прочитајте још: Вучевић: Партнери смо у градњи станова за Војску и МУП


Амбасадорка се захвалила градоначелнику на пријему и истакла да је ово њена друга званична посета Граду Новом Саду, у који увек радо долази.

Са амбасадорком су дошли и представници две канадске компаније које послују у целом свету и који су представили њихову "smart city" платформу, која је већ имплементирана у више десетина светских градова.

Презентован је и савремени систем изнајмљивања електричних и механичких бицикала, као алтернатива јавном превозу .Градоначелник је истакао да Градска управа континуирано ради на унапређењу свих потенцијала које Нови Сад поседује, као и на оптимизацији услова за долазак страних компанија које би развојем свог пословања унапредиле локалну заједницу, понудивши нова решења средини која се константно развија и расте.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације