НЕСРЕЋА НА ЛЕСКОВАЧКОЈ ПРУЗИ: Теретни воз ударио камион, возач стабилно

И. М.

четвртак, 22. 08. 2019. у 09:28

НЕСРЕЋА НА ЛЕСКОВАЧКОЈ ПРУЗИ: Теретни воз ударио камион, возач стабилно
До несреће је дошло у четвртак око 4.30 сати, а поједини медији преносе саопштење „Инфраструктуре железнице Србије“ у коме се наводи да се у тренутку судара возач камиона провлачио између спуштених полубраника
ЛЕСКОВАЦ – Возач камиона који је повређен приликом судара његовог возила и теретног воза на пружном прелазу у јужном делу Лесковца, на путу ка Власотинцу, је ван животне опасности. Он је збринут у Ургентном центру лесковачке Опште болнице где је, после дијагностике, задржан на посматрању.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Пожар у околини Бујановца: Три дана гори шума
До несреће је дошло у четвртак око 4.30 сати, а поједини медији преносе саопштење „Инфраструктуре железнице Србије“ у коме се наводи да се у тренутку судара возач камиона провлачио између спуштених полубраника на обезбеђеном путном прелазу и тако изазвао удес. Постоји могућност да возач камиона, због повреде главе, буде транспортован у нишки Клинички центар, а он је наводно, после судара, говорио како рампа на путном прелазу није била спуштена. Саобраћај је на овом делу пута убрзо после удеса поново успостављен.

Лесковчани који живе у близини три обезбеђена пружна прелаза у граду истичу да се раније дешавало да рампе на њима не буду спуштене иако је пругом пролазио воз.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Leskovčanin

22.08.2019. 10:59

Na snimku se vidi da polubranik sa suprotne strane nije spušten, da je bio spušten u tom položaju bi i ostao jer je rampa fizički oštećena i pokvarena posle ovog sudara. Pogledajte snimak od 7-12 sekunde gde se vidi da polubranik stoji uspravno sa suprotne strane.

Bojan Petković

22.08.2019. 11:52

Rampa nije radila cele noći kao i signalizacija, ja prošao 30 ak metara od voza jer nepregledno i nije se vidlo svetlo sa voza