Културни програм на 80 локација у Новом Саду

Ј. С.

четвртак, 22. 08. 2019. у 17:55

Културни програм на 80 локација у Новом Саду

Фото Д. Дозет

Новосадски "Калеидоскоп културе", који ће се одржати од 24. августа до 30. септембра, претвориће цео град у – једну сцену

НОВОСАДСКИ "Калеидоскоп културе", други по реду, одржаће се од 24. августа до 30. септембра на више од 80 локација и претвориће Нови Сад у - град сцену.

- Настојимо да укључимо грађане у културне програме, јер није реч о елитистичком концепту, већ култура за нас представља неотуђиви и најбољи део Новог Сада, односно Новосађана - рекао је у обраћању новинарима новосадски градоначелник Милош Вучевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Фијакери у Сомбору ће радити по новом Правилнику

Пројекат "Нови Сад 2021 - Европска престоница културе", по речима градоначелника, добио је добру оцену Европске комисије и чини се да је Нови Сад бољи од готово свих Европских престоница културе, а према истраживањима јавног мњења и грађани снажно подржавају тај пројекат.

- Кренула је изградња нове културне станице на Сланој бари, следећа ће бити на Новом насељу, а Креативни полис у тзв. Кинеској четврти значајно ће променити слику Новог Сада, јер један неугледан и небезбедан део града, постаје атрактиван за креативну индустрију, за културу, привреду, ИТ сектор, невладине и омладинске организације - рекао је Вучевић, уз напомену да први објекат који ће тамо бити отворен биће зграда ОПЕНС-а.

У програмима "Калеидоскопа културе" преплићу се архитектура, књижевност, извођачка, примењена и визуелна уметност. Директор пројекта "Нови Сад 2021 - Европска престоница културе" Немања Миленковић најављује да ће прича о архитектури 24. августа у 21 час започети визуелном пројекцијом "Новосадске капије" која је срушена пре готово 100 година. Потом ће се на Београдској улици представити победници Стеријиног позорија за савремени текст...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације