Покрајинска влада дала је сагласност Клиничком центру Војводине за извођење радова на реконструкцији ламела Б и Ц Клинике за гинекологију и акушерство у Новом Саду и зграде Института за онкологију у Сремској Каменици.

Покрајински секретаријат за здравство и Клинички центар Војводине закључили су прошлог месеца уговор о финансирању радова на Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ (породилиште "Бетанија") - ламела Б и Ц, с трошковима стручног надзора и техничког пријема објекта, у износу од 209 милиона динара. У ту суму урачунат је ПДВ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Безбедност купача на Штранду: Будно мотре са осматрачница

Према пројектној документацији, у приземљу објекта предвиђено је формирање две службе: одељење конзервативне гинекологије и инфламације (ламела Ц) и одељење тријаже (ламела Б). На првом спрату биће смештене предоперативна и постоперативна гинекологија.

У ламели Ц на другом спрату предвиђене су просторије интензивне неге, а у ламели Б просторије за лекаре, санитарни блок с гардеробом за лекаре, техничке просторије, просторија за отпад и просторија за умрлог.

Влада је на јучерашњем заседању дала сагласност и Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици за радове на адаптацији осветљења у просторијама Клинике за радиолошку терапију, Клинике за интерну онкологију, Стерилног блока и Нестерилног блока.

Вредност радова је 5,9 милиона динара. Од те суме износ од 3,9 милиона динара обезбедио је Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, док остатак финансира сам Институт.


НОВА ОГРАДА

ПРЕМА одлуци Покрајинске владе у Новом Саду, Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици усмерено је 7,5 милиона динара за финансирање замене ограде око круга Центра.