Спрема се ново рухо за Бетанију и Институт

Ј. СИМИЋ

четвртак, 22. 08. 2019. у 16:14

Спрема се ново рухо за Бетанију и Институт

Породилиште "Бетанија" Нови Сад Фото Д. Дозет

Покрајинска влада одобрила реконструкцију две болнице. За преуређење установа издвојено 209 милиона динара

Покрајинска влада дала је сагласност Клиничком центру Војводине за извођење радова на реконструкцији ламела Б и Ц Клинике за гинекологију и акушерство у Новом Саду и зграде Института за онкологију у Сремској Каменици.

Покрајински секретаријат за здравство и Клинички центар Војводине закључили су прошлог месеца уговор о финансирању радова на Клиници за гинекологију и акушерство КЦВ (породилиште "Бетанија") - ламела Б и Ц, с трошковима стручног надзора и техничког пријема објекта, у износу од 209 милиона динара. У ту суму урачунат је ПДВ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Безбедност купача на Штранду: Будно мотре са осматрачница

Према пројектној документацији, у приземљу објекта предвиђено је формирање две службе: одељење конзервативне гинекологије и инфламације (ламела Ц) и одељење тријаже (ламела Б). На првом спрату биће смештене предоперативна и постоперативна гинекологија.

У ламели Ц на другом спрату предвиђене су просторије интензивне неге, а у ламели Б просторије за лекаре, санитарни блок с гардеробом за лекаре, техничке просторије, просторија за отпад и просторија за умрлог.

Влада је на јучерашњем заседању дала сагласност и Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици за радове на адаптацији осветљења у просторијама Клинике за радиолошку терапију, Клинике за интерну онкологију, Стерилног блока и Нестерилног блока.

Вредност радова је 5,9 милиона динара. Од те суме износ од 3,9 милиона динара обезбедио је Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај, док остатак финансира сам Институт.


НОВА ОГРАДА

ПРЕМА одлуци Покрајинске владе у Новом Саду, Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици усмерено је 7,5 милиона динара за финансирање замене ограде око круга Центра.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације