Ниче нови мост преко Бегеја

Б. ГРУЈИЋ

22. 08. 2019. у 14:41

Ниче нови мост преко Бегеја

Инфрастуктурни радови обављаће се у наредном периоду / Фото Град Зрењанин

Насипањем песка као подлоге трасирана је комплетна деоница обилазнице око Зрењанина. У току је уградња потпорних зидова и армирање носећег стуба на левој обали реке

НАСИПАЊЕМ више десетина тона песка као подлоге будућег пута, трасирана је комплетна деоница обилазнице око Зрењанина, од Михајловачког до Темишварског друма, са новим мостом преко Бегеја, чије контуре се назиру, а који је једна од најважнијих стратешких тачки комплетне изградње и треће фазе изградње обилазнице, чија вредност је 350 милиона динара, које финансира Влада Србије.

На градилишту моста у току је уградња потпорних зидова и армирање носећег стуба на левој обали Бегеја, као и израда шест бетонских греда - носача коловозне конструкције, које ће премостити реку, а истовремено машине су концентрисане на локацији будуће кружне раскрснице, где се укрштају Првомајска улица и обилазница.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - До Румуније се стиже и бициклом

Интензивни радови део су треће фазе градње обилазнице, саобраћајнице од локалног пута Зрењанин - Михајлово до магистралног државног пута И-б реда Зрењанин - Српска Црња, односно од Михајловачког до Темишварског друма, са две кружне раскрснице и мостом преко Бегеја. Радове изводи предузеће "Баувесен" д.о.о. из Лазаревца, као члан групе главног извођача радова београдског предузећа "Енергопројект - нискоградња", а инвеститор је Јавно предузеће "Путеви Србије".

Активности на експропријацији земљишта на последњој деоници трасе, четвртој фази обилазнице, од Темишварског друма до индустријске зоне "Југоисток" такође су у току и овом фазом предвиђена је такође градња 3,7 километара пута, са кружном раскрсницом на Лазаревачком друму, надвожњаком преко железничке пруге Зрењанин-Панчево и пропустом преко Александровачког канала. Град Зрењанин ће финансирати откуп земљишта и израду пројектне документације, а Влада Србије градњу пута, чија је процењена вредност око 450 милиона динара.

ДУГО ЧЕКАЊЕ

НА завршетак обилазнице и потпуно измештање транзитног саобраћаја из градских улица, Зрењанинци чекају још од почетка деведесетих година прошлог века, када је изграђена прва деоница, од Меленачког до Михајловачког друма, дужине 1,3 километра.

Када буде у потпуности завршена, а то се очекује наредне године, обилазница ће бити укупне дужине 14,5 километара и спајаће новосадски и београдски пут и укрштати се ван града са свим осталим државним путевима, ка Кикинди, Српској Црњи и Вршцу, и локалним ка Елемиру и Михајлову.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације