Вредна опрема за општу болницу

Ј. БЕКИЋ

четвртак, 22. 08. 2019. у 11:40

Вредна опрема за општу болницу

Општа болница "Др Радивој Симоновић"

Вредна донација за пацијенте Удружења Немаца из Раткова. Модерни медицински апарати вредни око 700.000 евра

УДРУЖЕЊЕ Немаца из Раткова, код Оџака, покренуло је хуману акцију па је у сарадњи са Градском болницом из Карлсруеа у Немачкој одлучило да донира Општој блници "Радивој Симоновић" у Сомбору медицинску опрему вредну око 700.000 евра. Како кажу у овом удружењу, опрема у Сомбор треба да стигне у септембру, и већ је спакована у два камиона.

Састоји се из различитих медицинских апарата, од ултразвучних, опреме за потребе хирургије, преко 20 транспортних монитора и друге вредне опреме, неопходне болници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Oтишле роде, нема ни деце: Чувено село има све мање становника

- За ову донацију је заслужан Хериберт Рех, пореклом из Раткова, који је председник њиховог удружења у Карлсруеу, иначе бивши министар унутрашњих послова Покрајине Баден Виртенберг. Део опреме ће се допремити и Дому здравља у Оџацима - каже Борис Машић из Немачког удружења "Адам Беренц" у Апатину, које тесно сарађује са удружењем из оближњег Раткова.

Он додаје да ће превоз и царину сносити Удружење Немаца из Раткова, и биће допремљена посредством Црвеног крста Немачке.

- Ово је начин да покажемо захвалност свим Оџачанима, посебно Србима староседеоцима, њиховим потомцима, са којима смо имали и одржали блиске односе деценијама без обзира на вихоре прохујалог рата - наводе у Удружењу Немаца из Карлсруеа.

Иначе ово није прва донација овог удружења али јесте највећа. Они су до сада у више наврата донирали оџачкој општини од ватрогасног возила до комбија. Неопходно за лечење

НАДЛЕЖНИ у сомборској Општој болници истичу да је ова опрема и те како вредна и неопходна. Иначе, овде оскудевају са транспортним мониторима, па ће она много значити за пружање здравствених услуга житељима читавог Западнобачког округа.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Baltazar

22.08.2019. 12:21

Bojim se da ta oprema ne stigne tamo gde je namenjena, nego će Beograd da stavi šapu na to.