КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ ПОЧЕТАК: Четворочлана породица Велић из Грачанице добија нову кућу

Д. Зечевић

уторак, 20. 08. 2019. у 15:07

КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ ПОЧЕТАК: Четворочлана породица Велић из Грачанице добија нову кућу

Фото: Д. Зечевић

Срђан Поповић, председник општине Грачаница казао је након полагања темељца да општина Грачаница заједно са министарством за повратак наставља да стамбено збрињава становништво и да то остаје један од приоритета

ГРАЧАНИЦА - Четворочлана породица Зорана Велића из Грачанице за месец дана уселиће се у нову кућу која се гради заједничким средствима Општине Грачаница и Министарства за заједнице и повратак. Камен темељац за почетак раодва на изградњи нове куће положили су у уторак Срђан Поповић, председник општине Грачаница, Далибор Јевтић, министар за заједнице и повратак у оставци, Горан Ракић председник Српске листе, Игор Симић, посланик и портпарол ове листе као и Љубинко Караџић, председник привременог органа СГ Приштина.


Прочитајте још: Српска листа у Грачаници: Јединственим наступом за опстанак нашег народа


Срђан Поповић, председник општине Грачаница казао је након полагања темељца да општина Грачаница заједно са министарством за повратак наставља да стамбено збрињава становништво и да то остаје један од приоритета.

- Ми смо прошле године са министарством за повратак изградили 11 кућа а ове године је у плану изградња још 16 кућа. Нећемо на томе стати. Оно што је важно договорено је да заједнички наставимо да делујемо у будућности да заједнички одређујемо приоритете а све са циљем да створимо што је могуће боље услове за живот наших мештана - казао је Поповић док је Славица, супруга Зорана Велића захваливши се на почетку изградње куће истакла да је ово за породицу Велић један нови почететак.

- Почетак нове куће за нас значи опстанак овде. Не планирамо да се селимо као ни наша деца - казала је Славица. Иначе, делегација Српске листе је посетила и социјално угрожену породицу Синише Васића у Грачаници којима је обећана конкретна помоћ а том приликом Далибор Јевтић, министар за заједнице и повратак у оставци казао је да ће министарство наставити у сарадњи са општином Грачаница и свим локалним самоуправама да гради и реконструише куће многим породицама.

ПОМОЋ РАЗВОЈУ БИЗНИСА

- Након више година расељеништва драго ми је што ће породица Велић добити нову кућу. Такође видели смо и у каквим условима живи и породица Васић и ја се надам да ћемо заједно са општином Грачаница успети да и њима обезбедимо пристојније услове за живот посебно због чињенице да и они у свом домаћинству имају двоје младих људи којима треба сигурност у том неком смислу. Наставићемо да помажемо и развој малих бизниса породицама које имају одређене идеје. То је конкретна помоћ коју можемо да пружимо све са циљем да се људи који су се раселили врате али пре свега да помогнемо онима који су овде остали и опстали у најтежим условима - рекао је министар Јевтић после полагања темељца за кућу породици Велић. Он је истакао да ће се у наредних месец дана са локалним самоуправама помоћи око 120 породица.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације