Вишесатна драма у Крагујевцу током интервенције Хитне помоћи

М. ЂОШОВИЋ

19. 08. 2019. у 12:03

Вишесатна драма у Крагујевцу током интервенције Хитне помоћи
Превоз труднице колима хитне помоћи претворио се у драму. Пацијенткиња у пометњи накратко побегла лекарима, али је ипак на време збринута

ИНТЕРВЕНЦИЈА екипе Завода за хитну медицинску помоћ у Крагујевцу се у поподневним сатима 18. августа претворила у својеврсну драму током које је рођак труднице коју је лекарски тим збрињавао разбио стакла на санитету. Потом је и жена пред порођајем искочила из возила, али - пуком срећом - нико од учесника овог несвакидашњег догађаја није теже повређен.

Из крагујевачке полиције саопштавају да су ухапсили Ф. П.(24) из ромског насеља у месној заједници Палилула - због сумње да је "починио кривично дело насилничког понашања, те уништења и оштећења туђе ствари".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Затвор за возача који је код Смедерева возио 257 километара на час

Сумња се и то да је Ф. П., у кући у којој живи, вређао екипу Службе хитне помоћи која је на интервенцију изашла да би указала помоћ његовој трудној рођаци. Потом им је, наводно, претио и металном шипком поломио стакло на санитету... Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу.

Иначе, екипа Завода је интервенисала јер јој је јављено да је трудница пала низ степенице, а осумњичени је касније изјавио да је медицински тим напао, уверен у то да су медицинари дошли због њега!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Лекар из Кикинде који је живу пацијенткињу прогласио мртвом дао отказ

- После прегледа, лекарски тим је трудницу збринуо у санитет, али је онда разбијено стакло на специјалном возилу и пацијенткиња је искочила напоље. Због свега тога, лекари су се повукли са терена и сачекали долазак интервентне полицијске екипе - каже директор крагујевачке Хитне помоћи др Александра Васовић, напомињући и то да је потом настављено указивање помоћи трудници која је, касније, упућена на даље лечење.

Како сазнајемо у овдашњем Клиничком центру, пацијенткиња је збринута на Одељењу гинекологије и није озбиљније угрожена.

ПРОЦЕДУРА У СПОРНИМ СИТУАЦИЈАМА

У СПОРНИМ ситуацијама, попут ове, процедуром је предвиђено да се екипа Хитне помоћи повуче на безбедну раздаљину, до доласка полиције - каже директорка Александра Васовић. - И поред те законске обавезе, али и евидентног ризика, наш медицински тим је констатовао здравствено стање труднице. Лекарско особље се повукло са терена тек након што је осумњичени разбио стакла на санитетском возилу...


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације