Школе у Банату: Има места за пекаре, месаре, куваре...

Б. ГРУЈИЋ

понедељак, 19. 08. 2019. у 11:15

Школе у Банату: Има места за пекаре, месаре, куваре...

Учионице и радионице чекају младе пекаре Фото Н. Живановић

Ускоро Трећи уписни круг за средњошколце на подручју средњобанатског округа

ЗА ученике који се у прва два уписна круга нису уписали, у средњим школама на подручју Средњобанатског округа, има још слободних места, а најмање је интересовање за будуће пекаре, месаре, куваре, цвећаре....


Највише слободних места остало је у Хемијско-прехрамбеној и текстилној школи "Урош Предић" у Зрењанину, где своје будуће занимање могу потражити техничари за полимере - 28 слободних места, затим 13 за пекаре и десет за месаре, док у Средњој пољопривредној школи у Зрењанину има 11 слободних места на смеру за цвећаре и осам за техничаре хортикултуре.


Остало је још слободних места за упис и на неколико смерова за ученике који желе да школовање наставе на мађарском језику, у Зрењанинској гимназији има осам слободних места, а на смеру за будуће куваре у Економско-трговинској школи "Јован Трајковић" има 17 слободних места.


Прочитајте још: Нови Сад: Три школе без директора


Такође, 11 слободних места за наставу на мађарском језику је на смеру за електротехничаре информационих технологија у Електротехничкој и грађевинској школи "Никола Тесла" и четири места су слободна на смеру за медицинске техничаре у Медицинској школи у Зрењанину.


СЛОБОДНИ СМЕРОВИ

СЛОБОДНИХ места има и у средњој школи у Новој Црњи, два места су слободна на смеру за трговце, шест на смеру за економске техничаре и 15 на општем смеру, у Сечњу је преостало 11 слободних места на смеру за механичаре грејне и расхладне технике, десет за економске техничаре и 20 на општем смеру, док је у Новом Бечеју 11 слободних места на смеру за модне кројаче, три на смеру за техничаре мехатронике и десет на општем смеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације