Симпо донео радост у малену Радовницу

Д. РИСТИЋ

19. 08. 2019. у 10:39

Симпо донео радост у малену Радовницу

Једна од две фабрике у Трговишту - Фото Д. Ристић

Врањанци заслужни за препород фабрике дечјих креветића надомак Трговишта

ФАБРИКА дечјих креветића компаније "Симпо" у селу Радовница код Трговишта, годину дана после поновног покретања производње, бележи одличне резултате. Комплетан асортиман од масивног дрвета се пласира широм Европе - купцима у Немачкој, Аустрији, Швајцарској и Великој Британији.

- Зато менаџмент "Симпа" већ анализира неке од начина да до новембра запосли нових тридесетак радника, како би успео да одговори потражњи муштерија са Старог континента - каже директор фабрике Миле Митић. - Истина, резултати још нису на нивоу оних када је Фабрика креветића из Радовнице снабдевала чак и фирму ИКЕА, али нам вредност месечне производње тренутно достиже и 90.000 евра. Нови купац из Данске нуди да потпишемо уговор о редовној месечној испоруци креветића за 50.000 евра.

Обим производње, квалитет и редовне испоруке су се одразиле и на примања 55 запослених, па тренутна просечна зарада у фабрици износи 33.000 динара. И, овдашњи људи су више него задовољни, јер је фабрика дуго била у агонији којој се није назирао крај. Притом, Радовница је - са нешто мање од хиљаду житеља - највеће село у неразвијеној општини, а у Трговишту још само "Јумко" радно ангажује 50 људи.

Прочитајте још: "Симпо" поново производи кревете за децу у Радовници

- Највише користи од те две фабрике имају породице запослених, овдашњи трговци, а онда и локална самоуправа чији буџет јача из месеца у месец - задовољно констатује први човек Трговишта Ненад Крстић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације