Централ перк у граду на Бегеју

Богољуб ГРУЈИЋ

недеља, 18. 08. 2019. у 19:30

Централ перк у граду на Бегеју

Крунослав Кића Грујић, авантуриста и угоститељ, креатор идеје да на оригиналан начин угости суграђане / Фото Б. Грујић

Реплика кафића из култне серије "Пријатељи" однедавно атракција за Зрењанинце

ЈЕДНА од ретких у свету, верна реплика локала из култне серије "Пријатељи", која је настала пре 25 година и чија је последња епизода приказана пре 15 година, појавила се крајем јула у Зрењанину. Креатор идеје да на оригиналан начин угости суграђане у строгом центру града је Крунослав Кића Грујић, авантуриста и дугогодишњи угоститељ.

- Путујем често по свету и имао сам прилику да у Сингапуру будем у кафићу који је конципиран као "Централ перк". То ми је дало идеју и мотив да у родном граду започнем амбициозан пројекат, који још није потпуно завршен - каже, за "Новости", Кића, који је безброј пута одгледао све епизоде популарне серије и бележио и снимао шта све мора да прибави.

ЗАПОЧЕО је прикупљање намештаја, али и разних ситница, које су биле део аутентичног ентеријера, а у ходу, уз кафић "Централ перк", направљена је и реплика Моникине собе и кухиње, где се одигравала радња у серије, са Џоијем, Моником, Чендлером, Фиби и осталим јунацима култног ТВ серијала.

Крунослав Грујић истиче да је 80 одсто успела његова замисао да дочара аутентичне призоре и додаје да наставља посао на доради ситних детаља, како би његова реплика "Централ перка", осим Сингапура, Лондона и Пекинга, била највернија на свету.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Коста чудотворац са златним рукама

- ЗАНИМЉИВЕ су и пољска и бугарска верзија кафића из серије "Пријатељи", али убеђен сам да ћу, када средим башту и фонтану у којој су пријатељи са кишобранима и када комплетирам Џоијеву собу успети да зрењанинску реплику избацим у сам светски врх - додаје Кића, који је сам репарирао добар део намештаја у кафићу, а који је набављао путем огласа, путујући по целој Србији, да би све било убедљиво и што верније оригиналу.

На детаљима који недостају увелико се ради уз помоћ пријатеља који помажу првом човеку зрењанинске верзије кафића "Централ перк. Већ је набављен кану, који ће после репарације заузети своје место, а ту су и мало пиле, патка и Џоијева соба, који ће заокружити причу зрењанинске реплике.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - 24 часа у Зрењанину: Варош са три именаПОЗИВ ЏЕНИФЕР АНИСТОН

Позната холивудска глумица Џенифер Анистон, која је обележила једну од најбољих хумористичних серија свих времена, уредно је обавештена о зрењанинској верзији "Централ перка". Послата јој је позивница да буде гост, како се то обично у оваквим приликама чини. А уколико се због многобројних обавеза не одазове позиву, Кићин син Предраг, такође глумац, припрема специјалну представу, мини-серију "Пријатељи", која ће се играти у кафићу.

Моникина кухиња


АУТЕНТИЧНИ КОЛАЧИ И КОКТЕЛИ

ОСИМ визуелног утиска, понуда пића и посластица ускоро ће бити пресликана из кафића у култној серији.

- Спремамо мени са шест врста колача, који су се јели у серији, затим шест врста коктела и других специјалитета који неће моћи да се нађу на другом месту - обећава Крунослав Грујић, који из везе са Тајланђанком има трогодишњег сина Луку, који живи у Патаји, а тренутно је са оцем у Зрењанину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације