Дом за старе као нов

С. КОСТИЋ

субота, 17. 08. 2019. у 12:36

Дом за старе као нов

ЗАДОВОЉНИ Домаћини са министром Ђорђевићем/Фото: С. Костић

У обнову румског геронтолошког центра уложено више од милион евра

ПОСЛЕ четири месеца, колико су трајале комплетна санација и реконструкција Геронтолошког центра у Руми, објекат је јуче и званично предат на употребу у присуству министра за рад, запошљавање, борачке и социјалне питања Зорана Ђорђевића.

Ово је, иначе, највеће улагање од оснивања установе, 1976, а милион евра је обезбеђено посредством Владине Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Једини Геронтолошки центар на подручју Срема, са капацитетом за смештај готово 300 корисника, сада је добио лепши и модернији изглед...

- Жеља нам је да променимо филозофију улагања и да нам посао вуише не буде само крпљење, већ да кад улажемо то стварно урадимо капитално, јер ово треба да остане за будућност. Ако у неком ближем периоду сви геронтолошки центри у нашој земљи буду изгледали као овај у Руми, биће то победа Србије - оценио је министар Ђорђевић.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Помажу деци, угроженим породицама, манастиримаПрви човек локалне самоуправе Слађан Манчић је захвалио председнику Србије, Влади и ресорном министарству за то што су препознали значај овог пројекта - наглашавајући став да установе попут Геронтолошког центра увек морају да стреме ка бољим и квалитетнијим условима за боравак свих корисника.

А, оправданост овакве стратегије Румљана потврђује и податак који је изнео директор поменуте социјалне установе Зоран Славујевић - да су сви њихови капацитети попуњени, те да и даље постоји велико интересовање за боравак старих лица.


СЕМАФОРИ

ТОКОМ свечаности, министар Ђорђевић је похвалио рад локалне самоуправе - најављујући да ће његов ресор помоћи и у реализацији пројекта чији је циљ да сви семафори у Руми постану звучни, односно прилагођени за слепе, те слабовиде особе.


ЗАРАДЕ

МИНИСТАР Ђорђевић тврди и то да је држава променила однос према запосленима у систему социјалне заштите, па ће од 1. јануара наредне године они добити за 10 одсто веће плате.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације