НА предлог Штаба за ванредне ситуације, председник општине Драгољуб Зиндовић донео је одлуку да се укине ванредна ситуација, која је била на снази од 7. августа, на делу територије општине Пријепоље због пожара који је избио на депонији Стањевине.

На седници Штаба за ванредне ситуације, након разматрања извештаја једногласно је закључено да су престале околности које су допринеле проглашењу ванредне ситуације. Нема више бојазни по здравље грађана, животну средину и имовину становништва, а саобраћај на магистрлном путу према Црној Гори се одвија нормално, те су престале потребе за спровођењем мера заштите од пожара и гашења пожара, наведено је између осталог у одлуци о укидању ванредне ситуације објављеној на општинском сајту.


Прочитајте још:


Директор ЈКП “Лим” Енис Мемишаховић казао је за ПП Медију, да је током гашења пожара депонија пресута са 6400 кубика земље и другог тампона за шта је било ангажовано предузеће „Путеви Ужице“ које је и обезбедило материјал за посипање. Он наводи и да су цистерне Комуналног предузећа и Ватрогасно спасилачке јединице депонију полиле са више од 1500 кубика воде.


Прочитајте још: ЗАР СУ "СТАЊЕВИНЕ" СВИМА ПОТАМАН? Отказан протест против депоније у Пријепољу


- За осам дана, колико је трајао константан транспорт материјала, допремљено је око 6400 кубика материјала и чиме су прекривене укупно две трећине целокупне површине депоније. Истовремено, Ватрогасно-спасилачка јединица је допремила 630 кубика воде док је ЈКП „Лим“ допремио око 920 кубика воде – казао је између осталог Мемишаховић.

Иначе, пожар на депонији Стањевине букнуо је 5. августа, у вечерњим сатима. Ватрогасци и радници Комуналног предузећа су првих дана ватру гасили и депонију поливали водом а после проглашења ванредне ситуације у помоћ су прискочили и радници и механизација ужичких „Путева“.