ЗАР СУ СТАЊЕВИНЕ СВИМА ПОТАМАН? Отказан протест против депоније у Пријепољу

А. Ровчанин

четвртак, 15. 08. 2019. у 08:54

ЗАР СУ СТАЊЕВИНЕ СВИМА ПОТАМАН? Отказан протест против депоније у Пријепољу

Фото А. Ровчанин / Слаб одзив на протест

Слаб одзив пријепољаца који су петицијом са 500 потписа тражили заказивање протеста. После гашења седмодневног пожара на несанитарној депонији опало незадовољство

ЗБОГ присуства изузетно малог броја људи, у Пријепољу је отказан збор грађана сазван на иницијативу житеља Душманића, Хашимбеговића Поља и Залуга, који су захтевали да надлежни општински органи хитно затворе депонију "Стањевине" која је, подсетимо, горела током минулих седам дана.

Прочитајте још: Угашен пожар на депонији у Пријепољу

Иако је захтев за одржавање збора било потписало готово 500 људи из три поменута насеља, испред хотела "Милешева" се у договорено време појавило једва стотинак незадовољних, па је скуп отказан - уз опште уверење да је то пораз за читаво друштво и показатељ да им никада неће бити боље.

А, са поменутих 500 потписа је од председника Месне заједнице у Пријепољу Едина Бећировића тражено да сазове протестни збор, чији фијаско је сигнализирао да је људима из ова три приградска насеља - која су непосредно уз депонију - ипак добро, те да Пријепоље тренутно и нема бољу локацију за одлагање смећа, па је неће ни измештати.

Прочитајте још: Пријепоље се гуши у диму, депонија и даље у пламену

- На овом скупу немамо потребан легитимитет, па збор нећемо одржати - кратко је окупљенима са говорнице поручио Бећировић и објаснио да је неопходно било присуство бар десет одсто од укупног броја суграђана који су уписани у бирачки списак.

Међу разочаранима је био и Раде Бабић, који не схвата зашто никога није брига за оно што је проблем читаве општине...

- Било каква акција да се организује у овом граду, нема нигде никога. Као да депонија смета само онима који пролазе поред ње. Уместо да је читаво Пријепоље данас на ногама, сви као да су се задовољили чињеницом да "Стањевине" више не горе, јер су коначно посуте дебелим слојем такозваног тампона - закључује Бабић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације