БИВША директорка Центра за социјални рад у Параћину Биљана Миленовић Стојановић, осуђена на 10 месеци затвора након што је признала злоупотребу службеног положаја, огласила се поводом свог случаја. Она је у објави на Фејбуку окривила председника ове општине Сашу Пауновића да јој је био налогодавац.

Њено саопштење преносимо у целости:

Прочитајте још: ХАПШЕЊЕ У ПАРАЋИНУ: Директорка Центра за социјални рад злоупотребила положај?

"Драги сви моји пријатељи,

После свега што сам проживела (а ко зна шта ме још чека), хоћу да свима саопштим истину, без жеље да тиме оправдам своје поступке, јер ћу своју казну свакако одслужити.

Када сам постављена за директора Центра за социјални рад у Параћину, ишла сам на разговор код председника општине, који ми је тада саопштио да ће од мене тражити да радим искључиво по слову закона. Тако је првих месеци и било и заиста сам била срећна и задовољна жена. Ипак после одређеног времена почела сам да добијам одређене, не баш легалне, захтеве од тог истог председника. Побунила сам се, али ми је он објаснио да је то што тражи од мене у општем интересу и да је моја улога у опстанку власти веома битна.

Прочитајте још: СКАНДАЛ У ПАРАЋИНУ: Председник општине Саша Пауновић закључао одборнике СНС, није дозволио да хитна помоћ донесе терапију дијабетичару!

Жалила сам се у поверењу и својим колегама, али су ме сви уверавали да морам да послушам наређење које добијам из општине и од самог председника. Моја највећа грешка је била та што сам прихватила да извршавам те налоге и уопште пристала да и даље обављам функцију директора под таквим условима. Од тада сам кренула реком без повратка.

Моје вршење функције се свело на проналажење начина да како-тако покријем све што смо спроводили, потпуно незаконито по налозима који су долазили из општине. Ту свакако убрајам и давања за куповину гласова. Да не причам о разним фиктивним накнадама које смо исплаћивали. Сада на моју сву бруку и срамоту повећавају се накнаде одборницима како би се исплатила казна која ми је изречена. О томе пишу сви медији, а ја не могу из куће да изађем од срамоте. А све то да би се обезбедило да ја не казем оно што знам, али ја више не могу да ћутим!

Пре неки дан нам је саопштено да је председник био у министарству код неког Нерића и да ће са мном бити све у реду као и са Центром за социјални рад у Параћину. Ја не знам докле? И оно што последње желим да поручим је: да ја нисам криминалац и ако ми се нешто догоди у наредном периоду постоји само једна адреса за све одговоре: САША ПАУНОВИЋ."

ОПШТИНА ДЕМАНТУЈЕ

Поводом ове објаве, огласила се општина Параћин, која у допису достављеном нашој редакцији наводи да се текст заснива на лажној објави са украденог телефона оштећене Биљане Миленовић Стојановић.

Како се наводи у допису, бившој директорки Центра за социјални рад у Параћину Биљани Миленовић Стојановић у уторак, 13.августа 2019. украден је телефон у просторијама Центра где ради као социјални радник.

Биљана Миленовић Стојановић је број телефона блокирала у току радног времена. У 18.50 часова користећи се тим телефоном непозната особа је објавила лажни статус на Фејсбуку и променио њену профилну слику коју до тада није имала користећи се једном од њених фотографија са профила. О овој чињеници Биљану су обавестили чланови њене породице који су одмах у коментарима уз објаву написали да је телефон украден.

Како Биљана Миленовић Стојановић не поседује велика информатичка знања, једини начин да поврати налог био је да дође до своје канцеларије и искористи шифре за приступ које је записивала у радној свесци. Да би ово било могуће затражила је асистенцију професионалног обезбеђења Центра за социјални рад и Полиције, који су то и учинили.

После тога Биљана Миленовић Стојановић повратила је контролу над својим налогом, уклонила лажну објаву, објавила деманти и у снимљеној изјави објаснила шта се дешавало.

У општини верују да ће надлежне институције учинити све и разоткрити ово криминално дело, али апелују да наручиоци и виновници  буду адекватно кажњени како се овакве ствари не би поновиле ни у једном граду.

Како закључују у допису, учињена је огромна штета: нарушен је душевни мир раднице Центра за социјални рад, нарушен је углед председника општине Параћин и од јуче нико ко је запослен у Општинској управи, предузећима и установама у Параћину не осећа се сигурно, јер не знају ко је следећи на кога ће се обрушити бујица лажи, само да би се задовољили себични интереси појединаца.