Вода стиже и до Боцки

З. ГРУМИЋ

среда, 14. 08. 2019. у 06:51

Вода стиже и до Боцки

Фото Архива ВН Момо Чолаковић

Новосадски пензионери подржали инвестициони план државе, а пре свега у свом граду. Значајна помоћ Владе Србије. Водовод и канализација до сваког насеља

УДРУЖЕЊЕ пензионера Града Новог Сада даје пуну подршку новом инвестиционом плану, који је минулог викенда најавио председник Републике Александар Вучић, истичући увереност да ће остваривање великих инфраструктурних пројеката умногоме побољшати квалитет живота у Србији.

Прочитајте још: Пожега: Уз "Рзав" воду узимају и из бунара

Чланови руководства тог удружења са више од 25.000 чланова и представници месних одбора пензионера су поздравили одлуку да буду издвојена значајна средства и за инестиционе радове у Новом Саду, који ће бити реализовани уз помоћ Владе Србије.

- Подржавамо градоначелника Милоша Вучевића у остваривању свих предвиђених инфраструктурних радова који ће поправити квалитет живота свих грађана, како у граду, тако и у приградским насељима - изјавио је за "Новости" Момо Чолаковић, председник новосадског Удружења пензионера.

Прочитајте још: Сомбор: Ђубриво и гориво од - смећа

Он каже да је веома важно довршити изградњу канализационе мреже у оним приградским насељима, у којима је тај посао још у току, као и да је потребно да насеље Боцке, на сремској страни града, коначно добије водовод.

- Удружење пензионера града Новог Сада, као нестраначка организација, увек ће давати подршку оваквим идејама и плановима инвестиционих улагања - нагласио је Чолаковић и изразио уверење да најављени инвестициони план наше државе подржава велика већина од укупно око 72.000 корисника пензија на подручју Града Новог Сада.

Та асоцијација грађана треће доби обавестила је пензионере да ће од 19. до 30. августа почети да прима пријаве за бесплатну рехабилитацију и опоравак корисника пензија у бањама, које финансира Град.

- То је јединствена акција у Србији, којом је досад било обухваћено више од 2.000 пензионера. Планирано је да ове године те погоднисти користи 420 корисника - навео је Чолаковић.


Бесплатну седмодневну рехабилитацију и опоравак у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима могу да остваре корисници чија пензија не премашује 33.508 динара.

ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА БЕСПЛАТНУ БАЊУ

УЗ пријаву-захтев за бању потребно је, између осталог, да заинтересовани корисник поднесе пензиони чек као доказ о висини пензије, а на одговарајућем обрасцу потпише изјаву да нема других личних примања. Један од услова за пријаву је и да протеклих пет година није користио право на рехабилитацију и опоравак о трошку града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације