НИКАДА завршени хотел у Врањској Бањи, по свему судећи, биће – срушен!

Прочитајте још:Пожаревац још вапи за хотелима

Наиме, на основу закључка Владе Србије од 18. јула и Одлуке Управног одбора Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, те Републичке дирекције за имовину, оглашена је продаја земљишта на коме се налази објекат чија је изградња почела још 1977, па је с разлогом назван и "Скадар на Бањштици".

У огласу се наводи да би хотел требало да буде срушен у року од 90 дана, с обзиром на то да је реч о објекту који има одобрење за градњу, али не и за употребу. Будући купац се обавезује да о свом трошку обави овај посао и испоштује инспекцијски налог.

Иначе, укупна почетна купопродајна цена земљишта износи 252.564 евра, а здање од 3.148 квадрата, са приземљем и пет спратова, није предмет продаје.

Прочитајте још: Крагујевац: Градилишта на више од десет локација

Подсећамо, око власништва над овим објектом је деценију и по вођен судски спор, све док у фебруару Специјална болница за рехабилитацију, чијом имовином располаже Републичка дирекција за имовину, и Фонд пензијског и инвалидског осигурања нису постали равноправни сувласници.

ОСНОВ ЗА РАЗВОЈ

- Овакав епилог нам одговара јер улажемо у уређење бање, а тај хотел нам у сваком смислу квари планове. Ипак, прижељкујемо да будући купац земљишта изгради хотел, зато што нам недостају смештајни капацитети - закључује председник ове врањске градске општине Драган Сентић.